
רס"ן (מיל.) אבי קהתי שיגר היום (שלישי) מכתב לח"כ יוני שטבון (הבית היהודי) בו מחה על ההפקרות של חיילי צה"ל ביהודה ושומרון.
"אמש ביקרתי את פצועי פלוגת 'עורב' גבעתי בבית החולים", פתח קהתי את מכתבו, "לצערי, פגשתי לוחמים חבולים וחרוכים בכוויות קשות לאחר תקרית בה נפגע הג'יפ שלהם מבקבוק תבערה. תקרית אשר אוזכרה בתקשורת במספר מילים ואשר אינן משקפות את המציאות בשטח".
"יתרה מכך", ציין קהתי, "לשאלתי האם זכו לביקור או התעניינות של מאן דהוא ששלח אותם למשימה? נעניתי שהמג"ד הגיע לבקר אותם...יצאתי בתחושה של 'הפקרת פצועים' בשטח. לוחמים שלא קיבלו את הכלים המקצועיים להילחם וכעת התקשורת והציבור מפנים להם את הגב".
עוד הדגיש קהתי כי "מן הראוי שלוחמים אלו יקבלו התייחסות שונה ומכובדת יותר ממה שקיבלו עד כה".
רס"ן אבי קהתי הוסיף עוד במכתבו כי המציאות בשטח "הינה מציאות של מלחמה. מידי יום ישנם פיגועי זריקות אבנים על כלי רכב, זריקת בקתב"ים על הצירים, הפרות סדר וזריקות אבנים על גדרות הישובים".
"כתושב בית אל וכקצין צה"ל במיל' אני עד למחזה יום יומי של לוחמי צה"ל הנתונים בידיים כבולות בהוראות פתיחה באש ובאיסור להשתמש בכדורי גומי. ערך 'הניצחון' אבד מבין שורות הלוחמים ואילו המפקדים מדברים בלשון של 'הכלת המצב' וכדומה".
עוד הוא מוסיף במכתבו "אני פונה אליך כקצין במיל' וכשליח הציבור בכנסת ישראל, להביא לשינוי המצב הקיים. בראש ובראשונה להתייצב ולחזק את הלוחמים הפצועים. שנית, לפעול להרים את רוח לוחמי צה"ל ומפקדיו ולהתאים את מדיניות הוראות 'פתיחה באש' ופעולות צה"ל למצב בשטח".