השר אורבך תומך ברב סתיו

חברי סיעת 'הבית היהודי' התייחסו היום (ראשון) להחלטת הסיעה לתמוך במועמדותו של הרב דוד סתיו לתפקיד הרב הראשי האשכנזי לישראל.

"נערכה הצבעה חשאית שאיפשרה לכל חבר סיעה להצביע מה שהוא רואה לנכון", הסביר השר אורי אורבך והדגיש, "אנחנו לא יודעים את התוצאות בבחירות הרבנים, אבל בודקים את הסיכויים".

השר לענייני גמלאים הבהיר עוד כי לא משנה מי יבחר, "יבחרו גדולי תורה ותלמידי חכמים. אנחנו במעט כוחנו הפוליטי הכרענו ואני סבור שזו ההחלטה הנכונה והאמיתית וזה מה שאנחנו ורוב ציבור הבוחרים שלנו רוצה".

השר אורבך התייחס גם לנושא מעורבותם של רבנים בפוליטיקה, "מותר לרבנים להיות מעורבים, אך פוליטקאים צריכים לקבל הכרעות פוליטיות וזה מה שקיבלנו. כל הרבנים מכובדים ואנחנו לא נותנים ציונים מי גדול יותר". ח"כ יוני שטבון אמר כי הסיעה החליטה לתמוך ברב סתיו, "ההחלטה של כולנו ואני חלק מכולם".

ח"כ אורית סטרוק הדגישה, "משעה שההחלטה התקבלה, כולם נאנמנים לה. את מועמדותו של הרב עמאר קידמנו עוד במו"מ הקואליציוני ולכן יש לנו יסוד להניח שהרב עמאר יסייע לנו בבחירת הרב סתיו".

ח"כ שולי מועלם הביעה אי שביעות רצון מההחלטה, "המטרה היא רב ציוני דתי. אני חשבתי שצריך שני רבנים ציונים אך חברי הצביעו עבור אחד".