
שני חברי כנסת מהאופוזיציה נבחרו לנציגי הכנסת בוועדה למינוי שופטים.
בהפרש של מספר קולות, ניצח ח"כ הרב יצחק כהן מהאופוזיציה את ח"כ דוד רותם (הליכוד ביתנו) ומונה לחבר הוועדה לצידו של ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג לחבר הוועדה למינוי שופטים.
לחברי הוועדה למינוי דיינים, מטעם הקואליציה מונתה ח"כ שולי מועלם מהבית היהודי ברוב של 70 קולות, וח"כ אלי ישי מהאופוזיציה שנבחר ברוב עצום של 80 חברי כנסת שתמכו בו על פניה של ח"כ מירב מיכאלי (העבודה). יצוין כי הבחירות היו חשאיות.
הרצוג אמר לאחר ההצבעה כי הוא "מודה לחברי וחברות הכנסת על האמון. אני מתכוון לפעול בוועדה ללא משוא פנים לטובת מערכת המשפט, עצמאותה ואי תלותה ולכך שייבחרו השופטים הטובים, ההגונים והראויים ביותר למערכת".
ח"כ שולי מועלם אמרה כי הבחירה היום היא ציון דרך בעבודת הכנסת בכל נושא קידום מעמד האישה, "בפני בתי הדין הרבניים מגיעים רבים מאזרחי מדינת ישראל להתדיין בענייני משפחה ועניינים נוספים. מאחר ואין נשים דייניות, הייצוג ההולם ביותר לנשים במעמד זה הוא בוועדה הבוחרת את הדיינים המכהנים בבתי הדין הרבניים".
"החשיבות בבחירת הדיינים אשר כמחצית מהבאות להתדיין בפניהם הן נשים, היא קריטית להמשך דרכה של ההלכה והנגשת שירותי הדת עבור שומרי מצוות וחילוניים כאחד".
"כאישה הפועלת למען נשים זה שנים רבות, וכמי שנתקלת בפניותיהן של נשים אשר מגיעות למצבים בלתי אפשריים מול בתי הדין הרבניים, זו היא חובתי להמשיך ולפעול למענן ולבחור באופן הגון וכן, דיינים אשר בתוך מסגרת ההלכה יפעלו למען נשים אלו ורבות אחרות".