Samsung
SamsungiStock

סמסונג אלקטרוניקס השיקה סדרה חדשה של כונני SSD.

הסדרה, XP941, מתחברת למחשב בחיבור PCI Express במקום בחיבור SATA. לפי החברה, היא מייעדת את כונני ה-SSD הללו לדור הבא של מחשבי האולטרה-בוק. הם מציעים יתרון מבחינת ביצועים וכן מידות.

בסמסונג טוענים למהירות שגדולה פי 2.5 מזו של כונן SSD בחיבור SATA III, שמציע קצב העברה של 6 ג'יגה-ביט/בשנייה לכל היותר. בנוסף, הם מהירים עד פי 7 לעומת כונן קשיח רגיל בגודל של 2.5 אינץ'. לפי החברה כונן בסדרה החדשה יאפשר העברת 500 ג'יגה-בייט נתונים תוך 6 דקות בלבד. כונן HDD זקוק ליותר מ-40 דקות להעברת אותו נפח.

הכוננים, שמבוססים על זיכרונות NAND המיוצרים בליטוגרפיה של 10 ננו-מטר, מוצעים בנפחים של 128, 256 ו-512 ג'יגה-בייט. הם, כאמור, מציעים גודל זעיר במיוחד. מידותיהם כ-80x22 מ"מ בלבד והם שוקלים כ-6 גרם. שילוב שלהם במחשב אולטרה-בוק חוסך הרבה מקום לעומת כונן בתצורת 2.5 אינץ' סטנדרטית.

כונני ה-XP941 מיועדים בעיקר למכירה ליצרניות מחשבים. סמסונג לא סיפקה מחירים מומלצים.