העסיק עובד זר. יהודה וינשטיין
העסיק עובד זר. יהודה וינשטייןפלאש 90

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, קובע בחוות דעת כי אין צורך לשנות את חוק בנק ישראל על מנת לאפשר את מינוי פרופ' יעקב פרנקל לנגיד בנק ישראל.

חוק בנק ישראל, אשר נחקק בשנת 2010, קובע כי הנגיד לא יכהן יותר מ-2 תקופות כהונה. פרנקל כזכור כיהן כבר 2 קדנציות בתפקיד בשנות ה-90 של המאה הקודמת.

למרות זאת, בחוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, נטען כי לאחר בחינה וניתוח של הוראת סעיף 10(א) לחוק בנק ישראל הגיע היועץ לכלל דעה שאין בכהונתו הקודמת של פרופ' פרנקל כדי למנוע את מינויו לנגיד בנק ישראל.

על פי עמדת היועץ, ניתן לפרש את הוראת החוק כהוראה שתכליתה הסדרה צופה פני עתיד של משך הכהונה הרצוי בתפקיד הנגיד.

לאור זאת עולה, כי החוק מגביל את כהונתו של נגיד בנק ישראל לשתי תקופות כהונה בנות חמש שנים מיום חקיקתו 2010, וביחס לכך רלוונטיות מטבע הדברים רק תקופות הכהונה אשר מולאו לאחר חקיקתו ולא תקופות הכהונה שקדמו לחקיקתו.

היועץ המשפטי לממשלה מסר עמדה זו לראש הממשלה.

במשרד המשפטים מזכירים, כי מינוי הנגיד הוא בידי נשיא המדינה לפי המלצת הממשלה ומצריך את אישור הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה אר תפקידה לבחון את כלל ההיבטים הנוגעים למינוי.