
בלשי ימ"ר נגב ולוחמי יחידת מגן של המשטרה עצרו ביום שלישי האחרון את עלי אימטיראת, אב בדואי אשר חשוד שרצח את שתי בנותיו ביישוב אל-פורעה הסמוך לערד בחודש מאי האחרון, כך הותר כעת לפרסם.
מעצרו של האב החשוד ברצח הוארך היום (ראשון) בעשרה ימים והוא מכחיש את המיוחס לו.
האב נתפס במערות סמוך לים המלח, שם ככל הנראה הסתתר מאז הרצח. במשטרה מעריכים כי המניע לרצח הילדות הוא הקרב על חזקתן. האב כאמור מכחיש את החשדות נגדו וטוען שהרצח לא בוצע על ידו אלא על ידי גורמים המסוכסכים עם אם בנותיו.
מפקד מחוז דרום ניצב יורם הלוי, ברך על המעצר, וסיפר כי "נוהל מצוד מורט עצבים סביב השעון אחר החשוד ברצח שזעזע מדינה שלמה".
נזכיר כי בעקבות האירוע\, אשר תחילתו במחדל משטרתי של אי טיפול בתלונה שהגישה האם נגד האב, החליט מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, להדיח מתפקידו את מפקד משטרת ערד, סגנו וראש משרד החקירות בערד.
רב-ניצב דנינו מצא כשל חמור בהתנהלות הגורמים בתחנת ערד, בכל נושא הטיפול בתלונת האם.
הוא הדגיש בהחלטתו את אחריות המפקדים הנצרכת בכל תלונה שמגיעה למשטרה. בנוסף הורה דנינו לבחון צעדים משמעתיים נוספים כלפי גורמים נוספים בתחנה שייתכן כי נכשלו בתפקידם.