
השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ' (הליכוד ביתנו) ומשרד ראש הממשלה הודיעו לשר שיכון אורי אריאל כי לא יוכל לעלות להר הבית מבלי לתאם מראש מול גורמי האבטחה.
בתחילת השבוע הגיע שר השיכון אריאל לביקור בהר הבית, והפתיע את השוטרים שלא עודכנו על כוונתו של שר בממשלה להתייצב במתחם. כך דווח ב'מעריב'.
באחת הישיבות שנערכו השבוע העביר אהרונוביץ' פתק לאריאל, בו הודיע לו כי לא יוכל לעלות להר הבית על דעת עצמו מבלי לקבל אישור מקדים. גם מחלקת אבטחה במשרד ראש הממשלה זעמו עם היוודע דבר הביקור הרגיש, שכן ביקור מסוג זה מחייב הצמדת מאבטחים מתאימים.
"חוסר שיתוף הפעולה מצד הלשכה (של אריאל) עם היחידה גרם לפגיעה ביכולתנו ליישם את ההחלטה (בנוגע לאבטחת שרים), ולתת מענה אבטחתי הולם לאבטחתו של השר במהלך ביקורו בהר הבית", נכתב במכתב שנשלח על ידי משרד ראש הממשלה. "אנו רואים בחומרה את חוסר שיתוף הפעולה ונבקשכם לפעול לקיום ההחלטה ולעמידה בסיכומים".
בסביבתו של השר אריאל טענו מנגד כי אם הוא היה מודיע מראש על כוונתו, המשטרה והאבטחה היו מטרפדות את הביקור. דוברו של השר אהרונוביץ' אמר בתגובה כי "אכן השר ביקש מהשר אריאל לתאם מולו את עליותיו להר".
