הירי בבניין כלל
הירי בבניין כללאהרון והב - חדשות 24

מאבטח בשנות ה-40 לחייו נכנס הבוקר (שלישי) לאחד המשרדים בבניין הסמוך לשוק מחנה יהודה, ירה בשני אנשים - עורך דין בשנות ה-50 לחייו ובבתו בשנות ה-20 לחייה, וניסה להימלט מהמקום.

שוטר לשעבר ושוטר בתפקיד ששמעו את הירי והוזעקו למקום, פתחו במרדף רגלי והוא נעצר בקומה השלישית של הבניין. צוותי מגן דוד אדום טיפלו בשניים שנפצעו אנושות, אך נאלצו לקבוע את מותם. מדובר באירוע פלילי, על רקע סכסוך אישי.

מפקד מרחב ציון, תת ניצב אמנון אלקלעי, אמר בתדרוך לעיתונאים במקום, "לפני זמן קצר התקבלה הודעה שיש יריות בבניין כלל. החשוד נכנס למשרד, ירה בגבר ובאישה נוספת, הגבר בשנות ה-50 לחייו והאישה בשנות ה-20 לחייה. בזמן ההימלטות של החשוד, שוטר לשעבר שעובד בסמוך למקום השתלט עליו. שוטרים נוספים סייעו לו ולקחו מהיורה את הנשק. החשוד נלקח לחקירה בתחנת המשטרה, וכעת בודקים מהיכן הנשק".

תת ניצב אלקלעי הוסיף במענה לשאלות עיתונאים "אנחנו לא יודעים מה הקשר בין היורה למי שפגע בו. הכי חשוב שהחשוד בידינו והנשק בידינו". עוד אמר, "למיטב ידיעתנו הוא לא מאבטח בבנייין הזה אלא כנראה באחד הבניינים הסמוכים".

פאראמדיק מד"א, ישראל כהן, שהגיע למקום סיפר, "כשהגענו לבניין הובילו אותנו לאחד המשרדים בקומות הנמוכות של הבניין, כשנכנסו למשרד הבחנו בגבר כבן 56 ובסמוך אליו באישה כבת 26, שניהם היו ירויים מספר יריות בפלג גופם העליון כשהם מחוסרי הכרה ללא נשימה וללא דופק, ניסינו לבצע בהם פעולות החייאה, הפגיעות היו קשות ביותר ובתוך זמן קצר נאלצנו לקבוע את מותם".

רס"ב שלמה בן חיון, השוטר שנטרל את היורה בבניין כלל ברחוב יפו בירושלים, שחזר את האירוע, "ביצעתי בו חיפוש כדי שלא יפגע באחרים", הוא סיפר בראיון לערוץ 2 "הוא היה שקט בקור רוח מדהים, כאילו לא עשה דבר". 

חובש מתנדב של 'איחוד הצלה', דביר עדני, שהגיע לזירה ראשון עם כוחות המשטרה סיפר כי "המקום היה נעול ולאחר שנפרצה הדלת התחלנו בפעולות החייאה אך למרבה הצער נקבע מותם של גבר ואשה שנורו למוות, המשטרה בודקת את הנסיבות".

עדת ראייה סיפרה בראיון לגלי צה"ל "באנו לטייל בירושלים נשמעו יריות והגיעו צוותים של חילוץ וזק"א שמענו שתי יריות. אמבולנסים רבים במקום".

עו"ד הכהן שעובד בבניין כלל ציין אמר בראיון לגלי צה"ל כי "ההרוג שימש בעבר כמפקד תחנת בית שמש במשטרה, אדם יקר. וההרוגה משמשת כמתמחה שלו במשרד עורכי הדין". 



"מדובר באדם איכותי שעזר להרבה נזקקים וכסף לא היווה אצלו מטרה", הוסיף. 

המאבטח החשוד ברצח קשר את עצמו למעשה, "ראיתי חושך בעיניים בזמן המקרה", סיפר המאבטח בחקירתו, "אני לא יודע להסביר מה קרה שם". ככל הנראה החשוד הגיע למקום כדי לדרוש את כספו חזרה מעורך הדין.

מהמשטרה נמסר כי החשוד הוא תושב אחד היישובים הסמוכים לירושלים כבן 40, נשוי ואב לארבעה. הוא קושר את עצמו לאירוע. הוא יובא מחר להארכת מעצר בבית משפט השלום בירושלים.

צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב
צילום: אהרון והב - חדשות 24