פועלת. שקד
פועלת. שקדצילום: ארטיום דגל

יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד, תקפה בנאומה במליאת הכנסת בדיון על אישור תקציב המדינה את שחרור המחבלים שאושר אתמול (ראשון) בממשלה.

לדבריה, "היה מנהיג ידוע בציונות הדתית שנהג לפתוח את דבריו בהצהרה שלפני שהוא ידבר, הוא יגיד כמה מילים.  גם אני רוצה, לפני שאדבר, לומר כמה מילים ובעצם להציע דרך לסגור את הגירעון הלאומי: קיצוץ דרסטי בתקציב השב"כ וסגירת בתי הדין הצבאיים".


"לשם מה המדינה משקיעה משאבים כה רבים ברדיפה, תפיסה ושפיטה של מחבלים אם בלאו הכי כולם משתחררים בסוף? למה כל הטרחה הזו? לא חבל על טופס הטיולים, הניירת והאוטובוסים שלוקחים אותם למחוז חפצם? במקום להעלות את המע"מ  נתכבד ונחתוך דרסטית את תקציב הביטחון", הוסיפה.
 
"אפשר גם לקצץ בתקציבי ההסברה. זה חסר טעם", טענה שקד, "מה בצע לנו בכך שאני מדברים גבוהה ומספרים לעולם אגדות על מלחמה בטרור, אם בשונה מהאמריקאים, שמסרבים לשחרר אפילו את פולארד, אנו משחררים  104 רוצחים, בשביל הזכות שיש לנו לשלוח את מולכו לדבר עם גורם פלסטיני זוטר".


שקד פנתה לפלסטינים והוסיפה, "מילה אחרונה, לבני דודינו שוחרי השלום והחירות: אני רואה את החגיגות שלכם ברמאללה על שחרור הרוצחים. דבר אחד יש לי לומר לכם: הם ראויים לכם. קחו אותם, את רוצחי הילדים, מתעללי הגופות ושורפי הנשים בחייהם. ככה אתם נראים: חבורה צמאת דם שרוקדת לכבוד שחרור 104 ברברים. זה הפרטנר שלנו. אבל כדאי שתדעו: על כל רוצח שישוחרר, עשרות בתים חדשים יבנו, בארץ התנ"ך שלנו, ביהודה ושומרון. ככה זה, משחר הציונות הקונספט נשמר: אנחנו בונים, הם הורגים. כל אחד עושה את מה שהוא יודע. את מה שהוא מכיר".