סוריה
סוריהרויטרס

לפחות עשרים נפגעים מחומר כימי אותרו בשעות האחרונות בפאתי דמשק. כך טוענים גורמי אופוזיציה סוריים.

עד כה לא דווח על מצבם של הנפגעים ואם יש ביניהם גם הרוגים. כמו כן לא ידוע לפי שעה סוג הגז שנעשה בו שימוש על פי הטענות.

יצוין כי השכונה בה אותרו הנפגעים, לטענת האופוזיציה הסורית, היא אותה שכונה שבה נפגעו אזרחים בגז לפני כשבוע ימים.

הפרסומים מגיעים במקביל לימי ההכרעה האמריקאית אם לפעול בסוריה ובאילו מימדים. על פי הדיווחים מארה"ב היעד הוא הטלת ענישה על משטרו של אסאד שעשה שימוש בנשק הכימי, אך עם זאת אין המגמה להפיל את משטרו של אסאד. ברוח זו הכוונה היא לבצע תקיפה אווירית ולהימנע בכל דרך מפעולה קרקעית.

בסוריה מנגד, מקפידים לשלוח איומים לעברה של ישראל וקובעים כי במידה ודמשק תותקף גם תל אביב תותקף ומזכירים כי הטילים שלהם קרובים יותר לישראל מכפי שהיו הטילים העיראקיים.

ישראל מצידה טוענת בתוקף שאינה מעורבת בהתרחשויות, אם כי בכירים, ובראשם ראש המועצה לביטחון לאומי, האלוף במיל' עמידרור, מקיימים קשר רציף עם בכירים אמריקאיים על מנת לקבל עדכון שוטף אודות הכוונות האמריקאיות וההיערכות האמריקאית לתקיפה. זאת בין השאר בשל החשש מתקיפת תגובה סורית כלפי ישראל.