סוריה
סוריהרויטרס
יו"ר רשימת 'הבית היהודי' באשקלון, עמיחי סיבוני, תוהה מדוע חניכי תנועת בני עקיבא מתפללים לשלום אזרחי סוריה הנפגעים ממשטר אסד, ולא מתפללים על בעיות אחרות של העם היהודי, כאן בישראל.
 
"לא זכורה לי תפילת חניכי בני עקיבא לזהירות בדרכים שקוטלת לנו כל שבוע אנשים, או לשלום הילדים החולים במחלות נוראות".
 
סיבוני הוסיף כי גם במפקדי בני עקיבא, בכל שבת, לא נאמרת התפילה לשלום המדינה. "גם לא בטוח שיצאה הוראת שעה בתקשורת להתפלל לשלום חניכי בני עקיבא בדרום הארץ או בצפונה בשעות חירום".


הוא פנה למזכ"ל התנועה דני הירשברג וקרא לו להפסיק עם ההצטדקות, כלשונו, "אין מה לשמוח לאיד אבל להתפלל לשלומם?! אדרבה זו העת ללמוד בסניפים על מוסריות במאבק גם בתוך הבית", הוסיף.
 
מתנדבי שנת השירות בסניף בני עקיבא בפתח תקווה יזמו תפילה להפסקת ההרג באזרחי סוריה. חברי הגרעין פנו לרב יובל שרלו כדי שינסח תפילה מיוחדת לשלומו של העם הסורי.

הרב שרלו הציע להם לקרוא בשבת את הפרקים ל"ז ו-ק"כ בספר תהילים. "יישר כוח על היוזמה", כתב להם הרב שרלו, וחשף בפניהם כי הוא ניסח לעצמו תפילה למען העם הסורי אותה הוא נוהג להתפלל ושלח להם את הנוסח כדי שיוכלו להפיץ אותה בקרב חניכי בני עקיבא.  

בתפילה נכתב "אנו פונים אליך בתפילה כי תעורר ברוצחים את האנושיות הפשוטה ואת מידת הרחמים, את ההכרה כי כולנו נבראנו בצלם א-לוהים וכי גם למידת האכזריות יש גבולות, ותופיע בעולם את מה שכתבת בתורתך 'שופך דם האדם באדם דמו יישפך, כי בצלם א-לוהים עשה את האדם'".

מזכ"ל התנועה, דני הירשברג, החליט לאמץ את הרעיון ולקרוא לכל חניכי בני עקיבא בארץ ובעולם ולציבור הדתי כולו להתפלל בשבת בבתי הכנסת ובסניפי התנועה למען שלום העם הסורי. "אני גאה ביוזמה של החניכים הרואים את דברי רבי עקיבא במסכת אבות 'חביב אדם הנברא בצלם כתורת חיים", הסביר הירשברג, "הציבור הישראלי בכלל צריך לראות מבעד למסך העוינות והאיבה את הכאב של אותם אזרחים הנפגעים מהרודן הסורי".