
במהלך פעילות שגרתית של לוחמי גדוד שקד מחטיבת גבעתי ופלוגת הסיור של חטיבה 7 בשכם נתפסו אמצעי לחימה רבים בהם רימוני הלם וגז וציוד צבאי רב נוסף.
סגן רביב, סגן מפקד פלס"ר 7, שהיה מראשי הכוח שאיתר את האמל"ח מספר: ״נכנסנו לבצע מעצרים בעיר, היו לגדוד ארבעה יעדים בסך הכל ואנחנו היינו אחראים על יעד אחד. פרצנו את הדלת, ומהר מאוד מצאנו רובה ציד גדול תלוי על הקיר. המשכנו לחפש, ובאמת מצאנו מספר רימוני הלם ורימוני גז, כדורים תחמושת, אבק שריפה, חלקי נשק, וציוד צבאי נוסף. מדובר בכמות יחסית גדולה של אמל״ח".
עוד מספר רביב כי ״החשוד אמנם התנהג כאילו הוא לא מבין מה קורה בהתחלה, אבל כשהצוות עצר אותו בפועל הוא כבר גילה יותר התנגדות. אנחנו מבינים שהוא אכן פעיל בארגון טרור".
על התחושות בתום המבצע הוא אומר: ״ההרגשה של הצוות באמת טובה מאוד. זהו סיום יפה לתקופה של כמעט שנתיים בשומרון, בהן הייתה לנו עבודה רבה ונרשמו לא מעט הצלחות".
סרן מולי כהן, מ״פ פלחוד בגדוד שקד, שגם הוא היה בין הלוחמים במבצע מספר: ״במהלך מעצר של פלוגה אחרת, התקבל מידע כי יש מטען חבלה המחכה לנו בקרבת מקום. קיבלנו שינוי משימה, וניווטנו למחסן בקסבה שהסתעף מאחת הסמטאות. החבלנים שהגיעו למקום פוצצו את המטען. על פי כמות ועוצמת הפיצוצים המשניים, זה היה ככל הנראה מטען די רציני. זה אמנם לא מה שתוכנן לנו לאותו לילה, אבל ככה זה, החיילים צריכים לגלות הרבה גמישות בתעסוקה באיזור דינמי כזה".
