
בכנס סגור של אגף חברה וביטחון סיפר האלוף במיל גיורא איילנד, ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, על כוונתו של ראש הממשלה נתניהו לבצע תקיפה באיראן ועל הווטו האמריקאי שהוטל על התכנית. כך מדווח היום (שלישי) אתר 'מידה'.
על פי הדיווח בכנס שהתקיים לפני כשבועיים סיפר האלוף איילנד כי "באותו זמן חשב ראש הממשלה כי הגענו לצומת של הכרעה בנושא האיראני, ותכנן להוציא לפועל תקיפה". עם זאת הוסיף והבהיר איילנד כי "ישראל אמנם לא צריכה עקרונית אישור אמריקני לפעולות צבאיות, אלא אם כן האמריקנים דורשים חד-משמעית שנמנע מפעולה כלשהי".
לטענת איילנד דרישה כזו הועלתה בפגישה בין נתניהו לגורמים אמריקניים. נתניהו, כך מספר איילנד, פרס את תכנית התקיפה שבכוונתו לבצע באיראן, אך הובהר לו כי התקיפה המתוכננת אינה באה בחשבון מבחינת הממשל האמריקאי. קביעה זו הובילה לביטול התכנית.
איילנד, כך עולה מהדברים המובאים ב'מידה' מצדד בעמדתו הראשונית של ראש הממשלה ומספר כי מאז ביטול המתקפה המתוכננת ועד היום המשיכה תוכנית הגרעין האיראנית להתקדם, כיום כהגדרתו ניצבת ישראל שוב בפני ברירה קשה. "חלף זמן והגענו לאותה צומת בדיוק, עם פחות זמן כשהברירה היא בין הדבר לכולרה", אמר.
ב'מידה' מוסיפים לדווח כי בשיחה עם כתב האתר מאשר איילנד את הדברים ואומר כי "בהרבה מאוד נושאים ישראל יכולה לבצע דברים באופן עצמאי. בבנייה בירושלים, בתקיפה בעזה או בנושאים אחרים הנוגעים לגזרה שלנו אנחנו לא צריכים לשאול את האמריקנים כשאנו פועלים, גם אם הם לא אוהבים את זה. עם זאת כשמדובר במשהו שנוגע לאינטרסים אמריקניים רחבים אנחנו לא יכולים לפעול בניגוד לשיקול הדעת שלהם".
כמו כן אישר איילנד בשיחה עמו כי באותו זמן הגיע נתניהו למסקנה כי יש להקדים ולתקוף באיראן.
יצוין כי על פי הדיווח קבע איילנד בכנס הסגור כי לישראל "יש יכולת אמיתית להשמיד את תוכנית הגרעין של איראן".