
פסטיבל "רוכבים גליל" חוזר. אירוע מיוחד ומרגש - "רוכבים ורצים בשביל הבנים" יפתח את הפסטיבל בכרמל, כאשר אלפי משתתפים כולל יחידות צה"ל וקצינים בכירים, ייקחו חלק במסע ריצה ואופניים על רכס הכרמל שייערך לזכרם של חללי מערכות ישראל בני העדה הדרוזית. האירוע יהווה פתיח ייחודי לחודש גדוש אירועי אופניים למקצוענים וחובבים, אשר ילווה באטרקציות ופעילויות לכל המשפחה בגליל, בגולן ובעמקים.
פסטיבל רוכבים גליל הוא פרי יוזמה משותפת של משרד התרבות והספורט, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל ובשיתוף עם משרד התיירות, משרד ראש הממשלה איגוד האופניים, קק"ל, רשות הטבע והגנים ועמותות התיירות.
אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ברכס הכרמל סמוך לדליית אל כרמל - "רוכבים ורצים בשביל הבנים"- מסע אופניים עממי (אתגרי בחלקו) ותחרות ריצה בהם ישתתפו רוכבים ורצים מרחבי הארץ ומיחידות צה"ל. האירוע ייערך לזכרם של בני העדה הדרוזית אשר נפלו במערכות ישראל מאז קום המדינה. המשתתפים יהנו מנוף הכרמל, יכירו את האזור ואת תושבי הכפרים הדרוזים דלית אל- כרמל ועוספיה ויזדהו עם זיכרון הנופלים.
"רוכבים ורצים בשביל הבנים" יהווה את יריית הפתיחה ליוזמה ברוכה של תא"ל (מיל') אמל אסעד להקמת "שביל הבנים" הדרוזיים אשר יחבר את כל הכפרים הדרוזיים, מדליית אל כרמל בדרום ועד לחורפיש בצפון. ב"שביל הבנים" ניתן יהיה לטייל, לרוץ ולרכב על אופניים וסוסים, בנופים הקסומים של הכרמל והגליל, לבקר בכפרים, להכיר את האוכלוסייה ואת פועלה של העדה הדרוזית במדינת ישראל. לאורך השביל יוקמו מצפורים וחורשות שייקראו על שמות החללים הדרוזיים, יספרו את סיפורם ואת סיפורה של העדה הדרוזית וישמשו לתצפיות, ללימוד ולהיכרות עם הטבע ועם אנשי המקום.
תא"ל אסעד רואה בפרויקט הגשמת חלום אישי, "כך חשבתי שנכון להנציח את זכרו של וופא אחי, אשר נפל בספטמבר 1993 בעזה, ואת חברינו לנשק ולדרך בני העדה הדרוזית. דרך הנצחה זו, תאפשר לנו לזכור את הנופלים בתוך הנופים אותם אהבו, ובהם גדלו, גם מתוך שמחה ועשייה ולא רק בימי זיכרון ותעניק מימד נוסף לחיינו המשותפים על האדמה הזאת."
אירועי הפתיחה ביום שישי,א' רח חשון 4/10, 07:00 התכנסות בחניון המוחרקה (מזרחית לדליית אל כרמל).
הפסטיבל יתפרס על פני חודש אוקטובר במסלולי אופניים העוברים בין אתרי מורשת וטבע. במסגרת הפסטיבל יתקיימו אירועי רכיבת שטח, טיולי רכיבת כביש אתגרית ורכיבה במסלולים הירוקים, בהובלת מדריכי רכיבה מקצועיים מקומיים ובעלות סמלית בלבד. חלק מהאירועים יישאו אופי תחרותי ומיועדים לרוכבים מקצועיים וחלקם מיועדים לחובבים ולמשפחות. עשרות אלפי אנשים צפויים לקחת חלק פעיל במסלולים השונים.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 4.10-9.11.2013 בימי הפסטיבל יוצעו למשתתפים אפשרויות לינה, פעילויות מיוחדות ואטרקציות במחירים מיוחדים. רישום לאירוע באתר שוונג: http://events.shvoong.co.il/forthesons
פרטים מלאים אודות הפסטיבל ותכניו: http://bike.galil.gov.il
