הסתדרות המורים החליטה היום (רביעי) שהלימודים בכל גני הילדים בארץ יתחילו מחר בשעה 9:00 בבוקר. זאת במחאה על הצתת הגן במושב חלץ אתמול. הלימודים בגני החינוך המיוחד יתקיימו כרגיל.
תחילה הוחלט להשבית את הלימודים רק במועצה האזורית חוף אשקלון, אך כעבור כמה שעות - בתום ישיבת חירום - הוחלט להרחיב את ההשבתה לכל הארץ.
"בשל מעשה האלימות החמור של שריפת גן ילדים ומכוניתה של גננת, שביצעה את עבודתה על פי כל דין וכאות אזהרה והתרעה תורחב שביתת המחאה לגני הילדים בכל הארץ".
מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן ציין כי "הסתדרות המורים לא תסבול התנהגות אלימה שאין לה מקום בחברה מתוקנת ולא תרשה לפגוע בעובדי הוראה העושים עבודת קודש במסירות אין קץ למען חינוך ילדי ישראל".
במקביל נמסר מהשלטון המקומי כי הוא מוקיע כל תופעה של אלימות ומגנה בכל תוקף את הצתת הגן במושב חלץ, "עם זאת וככל שמארגני ההשבתה לא נועצו או נדברו עם מרכז השלטון המקומי, נבקש להודיע כי סייעות הגנים יגיעו לגנים כרגיל וכי ניתן להפעיל את הגן כבשגרה בסיוע הורה. מרכז השלטון המקומי ימשיך ויפעל לרווחת כלל התושבים ולקהילת ההורים".