במכון לב תיחנך הערב (ראשון) קתדרה חדשה לחינוך, תורה ומתמטיקה בראשותו של מי שהיה עד השבוע שעבר נשיא המכון כולו, הפרופ' נח דנא פיקארד.
בשיחה עם ערוץ 7 קובע הפרופ' דנא פיקארד כי הקשר בין תורה ומתמטיקה ולמדעים מדוייקים קיים מקדמא דנא ולא ניתן לנתק בין השניים, בניגוד למה שחושבים אחרים.
בדבריו מזכיר דנא פיקארד כי כבר בעבר היו חוקרים שחקרו את המתמטיקה של חז"ל ואת חשיבתם המתמטית כפי שבאו לידי ביטוי בתלמוד ולא רק בו, בשעה שבעמים אחרים הייתה המתמטיקה זרה ונטולת הישגים. בהקשר זה הוא מזכיר את מסכת עירובין הגדושה בחישובים מתמטיים רבים, כמו גם דיונים במסכת שבת הכוללים הגיון ולוגיקה.
מנגד חינוך הוא אמנם נושא מרוכך יותר, הנתון לשינויים, אך זאת רק לגבי דרכי החשיבה ולא לגבי התוצאות והמסקנות עצמן.
"הקשר בין תורה למדע אינו מלאכותי. הם הולכים יחד. הסימביוזה ביניהם מאוד הדוקה", אומר דנא פיקארד ומזכיר את דבריו של הרב אשכנזי, מניטו, לפיהם השפה האחת שבה בנה רבש"ע את העולם היא שפת המתמטיקה, ואת דבריו של הרמב"ם לפיהם לימוד המתמטיקה מקרב את האדם להכרת הבורא.
פרופ' דנא פיקאר מזכיר את דברי הרב צבי יהודה קוק כבר לפני כשלושים וארבעים שנה ולפיהם הסבור כי קיימת מחלוקת של ממש בין התורה לבין המדע ראוי לו שייבדק אם אכן הוא יודע מהי תורה או מהו מדע.
לדבריו הרבדים בהם קיים חיבור בין השניים הם רבים ומתחילים בעצם החובה לחקור את הבריאה ולדעת את מעשיו של הקב"ה ברבדי הפיסיקה, הביולוגיה, הפסיכולוגיה ועוד. כשנשאל אם כאקדמאי בכיר נתקל במהלך פגישותיו עם מקביליו באקדמיה בזלזול כלפי עמדה זו משיב פרופ' דאנא פיקאר כי מעולם לא נתקל בזלזול או ביזוי גם אם קיימים חילוקי דעות. להערכתו במידה ויתקיים חקר מעמיק יתברר כי יש בסיס לדיון משותף, גם אם אין מאחוריו הסכמה מוחלטת של הצדדים.