
בודקי המכס של מעבר גבול ניצנה איתרו לפני כשבוע על משאית שמובילה שקי פחם סמים מסוג חשיש שהוחבאו בתוך השקים.
בלשי מפלג פלילי של היחידה המרכזית של מחוז ש"י הוקפצו למעבר ובסיוע של בודקי המכס של מעבר ניצנה ויחידת הסמים של מכס מעברים דרום וכלבני במכס החלו להוציא את כל הסמים משקי הפחם. סה"כ נמצאו כ 320 ק"ג חשיש בשווי של 25 מיליון ש"ח.
מהמשטרה נמסר כי שיטת ההסלקה הייחודית בתוך שקי פחם ועטיפת הסמים בנייר פחם באה להקשות על זיהוי וגילוי הסמים לא מוכרת עד כה וייעודה למנוע את זיהוי הסמים בשיקוף.
עוד נמסר כי משלוח הסמים הגיע ממצרים וכתובת המשלוח נועדה להגיע לפלסטיני תושב בית ג'אלה הסמוך לירושלים.
בפעילות מודיעין וחקירה מאומצת הצליחו חוקרי מפלג תשאול של היחידה המרכזית של מחוז ש"י לקשור ארבעה מעורבים למקרה תוך איסוף ראיות משמעותיות כנגד החשודים שנעצרו אמש.
בין העצורים החשודים בהזמנת הסמים עמיל מכס שתפקידו לשחרר סחורות ממעבר הגבול לאותם יבואני הסמים. העצורים יובאו היום לדיון בבית משפט השלום בירושלים בשעה 11:00.