
לאחרונה נתבשר מנכ"ל איגוד המדרשות ליהדות וללימודי א"י, צחי דיקשטיין, כי התקציב השנתי עומד בפני גרעון משמעותי: בעוד תקציב המדרשות הנמוך ממילא עמד אשתקד על 15 מיליון שקל כעת מדובר על תקציב של 7 מיליון שקלים.
30 המדרשות המפוקחות ע"י האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך מובילות מזה שלושה עשורים פעילות ערכית של טיולים וזהות יהודית בכל רחבי הארץ. כאשר הקיצוץ התקציבי עלול להוות פגיעה בהמשך קיומן.
לאחרונה נשלחו לח"כים מסיעת הבית היהודי מכתבים המבקשים את סיועם לנוכח הקיצוץ: "פגיעה זו בלמעלה מ-50% משמעותה פגיעה קשה ביכולתם להמשיך ולהוביל מערך חינוכי ערכי רב שנים".
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ סלומינסקי, פנה בתגובה בבקשה לסייע ככל הניתן. השבוע נועד סלומינסקי עם דיקשטיין ועשרות מנהלי המדרשות מרחבי הארץ בלשכתו. במהלך הפגישה סיפרו המנהלים על המצוקה וההשלכות בפגיעה התקציבית.
ח"כ שולי מועלם שהשתתפה אף היא בפגישה אמרה: "זוהי זכות למפלגת הבית היהודי שיש לנו מפעל ערכי גדול כל כך וחובה עלינו לעזור למדרשות להתפתח ולגדול".
