
ועדת הכנסת בראשות ח"כ צחי הנגבי החליטה היום על הרכב הוועדה המשותפת שתדון בהצעת חוק יסוד משאל עם.
מטעם ועדת הכנסת יהיו חברים בוועדה המשותפת חברי הכנסת יצחק וקנין, צחי הנגבי, יפעת קריב, יצחק הרצוג ואילן גילאון. מטעם ועדת חוקה חוק ומשפט יכהנו חברי הכנסת אלעזר שטרן, אורית סטרוק, דוד רותם, אברהים צרצור ויריב לוין.
על ההחלטה הוגשה בקשה לרביזיה על ידי ח"כ אורי מקלב, וזו תידון היום בשעה 12:40.
ח"כ דב חנין התנגד לקביעת ועדה משותפת לצורך הדיון בהצעת החוק, ואמר שנכון יהיה לדון בהצעת החוק הזו בוועדת חוקה חוק ומשפט: "אי אפשר לשבש באופן שיטתי את עבודת הכנסת. ההתנגדות שלי איננה מטעמים פרסונליים. הנושא הוא חוק יסוד ועל כן עליו להידון בוועדת חוקה. גם הרכב הוועדה אינו נכון ואינו מתאים, כי אנחנו לא מיוצגים בוועדה המשותפת".
יו"ר הקואליציה יריב לוין עלה לחנין, כי "יש בוועדה המשותפת נציג לרע"מ-תע"ל ונציג למרצ. יש לכם רק 4 מנדטים, אתם לא יכולים לשבת בכל ועדה. ההרכב תואם עם ח"כ יצחק הרצוג, נציג האופוזיציה שעשה כמיטב יכולתו לפשר בין כל גורמי האופוזיציה. הרחבנו את הרכב הוועדה כדי להקל עליו".
ח"כ דב חנין ענה על כך, כי "צריך להרחיב עוד יותר. לחלופין אני מבקש שייקבע ממלא מקום במקום ח"כ צרצור". לוין הגיב, "נמנה את ח"כ חנא סוייד כממלא מקום של צרצור".
ח"כ משה גפני הדגיש, כי "אנחנו לא מסכימים לכל התהליך. זה נושא עקרוני. אנו מבקשים להיות חברים בוועדה", וח"כ אורי מקלב ציין, כי "אין שום הסכמות באופוזיציה".
ההצעה אושרה ברוב של 12 בעד ושני מתנגדים (ח"כ אורי מקלב וח"כ גטאס באסל). הוועדה אישרה גם את מינוייה של ח"כ עליזה לביא כממלאת מקום קבועה בוועדת החוץ והביטחון.
