אבי וורצמן
אבי וורצמןיוני קמפינסקי

סגן שר החינוך אבי וורצמן (הבית היהודי) שוהה בסיור לימודי בארה"ב כאורחם של ראשי הנהלת חב"ד בניו יורק.

במהלך הביקור השתתף וורצמן בכינוס השלוחים העולמי וביקר במוסדות החינוך היהודיים ביחד עם לב לבייב.

בראיון לערוץ 7 הוא מספר על התרומה האדירה של חב"ד לזהות היהודית בגולה, "פגשתי בכנס המרגש אלפי שלוחים שכולם ממוקדים במטרה שהרבי הציב להם - לקרב יהודים לעם ישראל. ביקרנו במוסדות חב"ד, בבית של הרבי ובמוזיאון היהודי של חב"ד בניו יורק".

וורצמן מתאר את הפגישה המרגשת עם לב לבייב, "נסענו  עם לבייב, לבית הספר שהוא הקים, אור אבנר ואור חנה, לילדים שקודם לכן למדו בבתי ספר לא יהודיים, בבתי ספר הציבוריים וכולם עברו לבית הספר היהודי. הם מתקרבים ליהדות ולומדים תורה ומרגישים קשורים לארץ ישראל".

לדבריו, בקרב יהודי העולם האופציה לוותר על יהדות פירושה המעשי הוא התבוללות, "האלטרנטיבה ללמוד בבית ספר ציבורי חינמי, זה אומר בבית ספר לא יהודי, המהות של השלוחים של חב"ד זה להפיץ חינוך יהודי בכל חור בעולם. מבחינתם זה אומר להציל יהודים שהתנתקו מיהדות. זה מדהים לראות את המחויבות של לב לבייב לתורה, זה מה שמעניין אותו, איך לקרב לתורה ולמצוות. אני מקווה ששיתוף הפעולה יחד עם חב"ד יביא לדברים טובים".

על השאלה מדוע בארץ אין את המודעות לחינוך ליהדות כמו בחו"ל יש לסגן שר החינוך תשובה, "אין ספק שמה שמחבר את היהודים בחו"ל זה הבית ספר היהודי והקהילה היהודית שמחברים אותם לערכי היהדות, אצלנו בארץ עצם ההימצאות בארץ נותנת תחושה של קשר לעם היהודי על חשבון מקצועות היהדות. אבל אנחנו פועלים במשרד החינוך כדי לחזק את הזהות היהודית גם בבתי הספר, אין תחליף לארץ ישראל וללימוד היהדות בארץ ישראל".