
שופטי בית המשפט העליון נאור, הנדל וחיות, פסקו היום בערעור שהגישה הסופרת נעמי רגן על פסק הדין של בית המשפט המחוזי אשר קבע כי העתיקה קטעים מהסופרת שרה שפירו והפרה את זכויות היוצרים שלה.
בית המשפט העליון הותיר על כנו את צו המניעה הקבוע שניתן נגדה וחייב אותה להשמיט קטעים/ביטויים/משפטיים מספרה "ואל אישך תשוקך" במהדורות חדשות בכל שפה שהיא.
עוד קבע בית המשפט העליון כי מתוך הכספים שחויבה הגב' רגן לשלם לשפירו בסך של 233,000 ₪ , סכום של 97,000 ₪ ייתרמו לצדקה ליד שרה/יד אליעזר על ידי הזוכה.
פרקליטה של הסופרת שפירו, עו"ד גלעד קורינאלדי, המומחה לזכויות יוצרים מסר בתגובה "בישראל 2013 יש מי שמגן על זכויותיהם של יוצרים, אני מברך על עצם ההכרעה ועל השגתה בהסכמה, ניכר שהמסר של ביהמ"ש חלחל".
כזכור, בעשור האחרון ניהל עו"ד קורינאלדי שורה של מאבקים מוצלחים על זכויות של יוצרים למול תאגידים שגנבו את יצירתם, בין השאר ניצח עם 'דוד הכי טוב' את חברת הפרסום הגדולה בישראל "אדלר חומסקי וורשבסקי" בגין גניבת דמותו לצורך פרסומות.
הסופרת שפירו אמרה "אני מודה לביהמ"ש שהגן מוסרית ומשפטית על היצירה שלי ומברכת על הזכות שניתנה לי לתרום, הן למקוריות היצירה בישראל והן לארגוני גמילות החסדים הנפלאים הללו".