בעבר, מזון כשר בארה"ב נמכר רק בשכונות חרדיות ודתיות, ומוצרים כשרים רבים יובאו מישראל במיוחד.
כיום המצב כמעט הפוך: ארה"ב היא מעצמת האוכל הכשר הגדולה בעולם, ופועלות בה חברות ענק שמייצרות אלפי מוצרים כשרים למהדרין.
ניצניה של התופעה נראו לפני 24 שנים, כשמנחם לובינסקי, יהודי מקומי, יזם את תערוכת האוכל הכשר הגדולה בעולם - ה'כושר פסט' - שתחילה היו בה 69 דוכני תצוגה, אליהם הגיעו כ- 900 סוחרים ובעלי עסקים. כיום, שום חברה בתחום המזון לא מרשה לעצמה לפספס את התערוכה.
התערוכה שהתקיימה בשבוע האחרון בניו ג'רזי משכה אליה כ- 7,000 אורחים, שביקרו ב -369 דוכנים שהציגו מוצרי מזון כשרים מרחבי העולם. "החברות המציגות הגיעו מארה"ב וממדינות רבות אחרות, ביניהן ישראל, קנדה, ארגנטינה ואפילו הפיליפינים", מספר לובינסקי.
אלפי המשתתפים ב'כושר פסט', בעיקר סוכני שיווק והפצה ואנשי תעשיית המזון, לא היו צריכים לארוז סנדוויץ' מהבית, שכן בתערוכה הוצגו מאות מוצרים כשרים, כמו גם מאכלים חדשים שדגימות מהם זכו לטעימה ראשונה.
אחד מביתני הכשרות שמשך תשומת לב מיוחדת במקום היה ביתן הכשרות של SKS מהדרין העומד תחת נשיאותו של האדמו"ר משאץ-אשדוד, הרב דוד מוסקוביץ. במהלך התערוכה סיפרו אלפים רבים מקרב המבקרים במקום על ההיכרות שיש להם עם SKS מהדרין והביעו את אמונם בו.
במהלך האירוע הועברו סדנאות בישול ייחודיות, שבהן השתמשו רק במוצרים כשרים למהדרין כמובן, ובמסגרתן אפשרו מיטב השפים מניו יורק למשתתפים לטעום את 'המילה האחרונה' במטבח הבוטיק למהדרין, ואף סיפקו להם טיפים לבישול יהודי.
יוזם התערוכה אמר לכלי התקשורת כי היום זה כבר לא סוד, ואפילו מחקרים מוכיחים את הנתונים המעודדים: עשרות אחוזים מתושבי אמריקה, כולל גויים, מעדיפים לצרוך אוכל כשר. מדוע? מבחינת הגויים, חותמת כשרות יהודית מעידה על נקיון המוצרים ועל בריאותם.