
מסקר "ישראל היום" שנערך השבוע עולה כי רוב הישראלים מאמינים בכוחו של צה"ל לתקוף לבד את מתקני הגרעין של איראן.
על פי הסקר, שבוצע על ידי מחקרי "הגל החדש", רוב גדול של שני שלישים, 65.5% ממשתתפי הסקר, סבורים כי ישראל צריכה להתנגד להסכם בין איראן ל-6 המעצמות. רק 16.2% תומכים בו.
יותר ממחצית הנסקרים, 52.5%, תומכים בהתנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו בויכוח עם ארה"ב על סוגיית הגרעין. בקרב הנשאלים הדתיים מקבל נתניהו 84.4% אחוזי תמיכה סביב הויכוח על איראן. ככלל, התמיכה בנתניהו נותרת יציבה ומגיעה השבוע ל־45.1%. במקום השני נמצאת שלי יחימוביץ' עם 10%.
בכל הנוגע לתקיפה ישראלית עצמאית, ללא מעורבות אמריקנית, יותר ממחצית הציבור (52.4%) תומך במהלך. בשאלה האם צה"ל מסוגל לבצע תקיפה עצמאית מוצלחת? התקבל רוב מוחלט: 68.8% בטוחים בכוחו של צה"ל.
באשר להמלצת מערכת הביטחון לבטל את ההצטיידות בערכות מגן, 58.7% מהציבור הישראלי תומכים דווקא בהמשך ההצטיידות, ורק 23.2% מאמצים את המלצות הצבא.