סיפורי אבו מאזן באו"ם
סיפורי אבו מאזן באו"םרויטרס


יועצו המדיני של יו"ר הרשות הפלסטינית, נימר חאמד, אומר כי אפשר שסוגיית הפליטים תידון לאחר 9 החודשים שנקבעו למשא ומתן, אם במהלך התקופה הזאת יושג הסכם בסוגיית הגבולות ובסוגיית הבטחון.

ברשת ב' דווח מפי חאמד, כי אינו סבור שאפשר להשיג פריצת דרך במשא ומתן כל עוד ראש הממשלה נתניהו אינו מחליף את הקואליציה הנוכחית.

חאמד הוסיף, כי הפלסטינים מצפים לצעדים מצד ישראל בעקבות ביקורו האחרון באזור של שר החוץ של ארצות הברית קרי, אך לא פרט.

נציין כי שרת המשפטים, מובילת המו"מ, אמרה לאחרונה כי המבנה הקואליציוני מקשה על המו"מ ועל כן על מפלגת העבודה להיכנס לממשלה. "יש עכשיו הזדמנות ויש תהליך מדיני, לכן לא מספיק לנאום על הצורך בהסדר, על העבודה לאזור אומץ ולהיכנס לממשלה כדי לעזור לקדם אותו", אמרה לבני בכנס ניצחון של מועמד התנועה ומפלגת העבודה בבחירות לראשות העיר נשר, אבי בינמו.

לדברי לבני, "אם בעבר לא היה סיכוי ולא היה טעם להיכנס לממשלה, עכשיו יש סיכוי שאנחנו עלולים לפספס אותו בגלל ההרכב הקואליציוני שכפה לפיד כשהכניס את הבית היהודי לממשלה".