משפט
משפטפלאש 90

שופטת בימ"ש לענייני משפחה בקריות, מרינה לוי, קבלה חלקית הקטן את תביעתה של אישה דרוזית בת 30 מהצפון, שגורשה בעל כורחה ע"י בעלה בן ה- 32, אף הוא בן העדה הדרוזית.

השופטת קבעה כי האישה תזכה לפיצוי גלובלי בסכום של 25,000 ש"ח, זאת בשעה שסכום התביעה המקורי עמד על 300,000 ש"ח, בגין גרושיה באופן חד צדדי.

נסיבות הגירושין שנויות במחלוקת, אולם אין חולק כי ברקע לגירושין – התכתבות אינטנסיבית של התובעת עם גבר זר באמצעות עשרות הודעות SMS, לרבות בשעות הלילה המאוחרות. למרות זאת טענה האישה כי היא היתה מעוניינת בשלום בית ולא רצתה בגירושין.

לצדדים לא נולדו ילדים והם חיו יחד כשנה אחת בלבד. האישה נישאה מחדש במהלך ההליכים, במחצית השנייה של שנת 2012.

השופטת לוי קבעה כי במקרה זה התקיימו שלושת היסודות המרכיבים את עבירת הגירוש בעל כורחה: מעשה גירושין בר תוקף, אי הסכמתה של האישה והעדר פסיקה מבית דין או בית משפט מוסמך המחייב את האישה בהתרת הנישואין.

השופטת קבעה כי בשקלול כלל הנתונים – מערכת היחסים המעוררת תהיות עם הבחור עימו התכתבה התובעת באמצעות הודעות SMS רבות בשעות לילה מאוחרות, מזונות אישה בסך כולל של 18,000 ₪ אשר שולמו לאישה, נישואים קצרים מאוד, העדר ילדים קטינים, נישואים מחדש של התובעת והתרשמות השופטת כי האישה לא נלחמה על המשך נישואיה הלכה למעשה, ואף בחרה להעדר מסיבה לא ברורה עד היום מהדיון המשמעותי בפני כב' בית הדין הדרוזי (בו גורשה בשנית) – יש לפסוק  לאישה פיצוי גלובאלי בשיעור הנ"ל.