
בעוד בישראל גוברת הדאגה מההסכם שנחתם בין איראן למעצמות, בארה"ב וגם באירופה ממשיכים לנסות להרגיע את החששות הישראליים.
מייקל מאן, עוזרה של הממונה על יחסי החוץ באיחוד האירופי, קתרין אשטון, אשר הובילה את המו"מ בין איראן למעצמות, מצהיר הבוקר (שני) בראיון לגלי צה"ל, כי במידה ואיראן לא תעמוד במחויבויותיה על פי ההסכם - העיצומים יוחזרו.
"תמיד אמרנו שנחתום על הסכם רק אם נרגיש שמדובר בעסקה טובה ומועילה", הדגיש מאן, "אנחנו מאמינים שזה הסכם טוב. כצעד ראשון - צריך להדגיש את זה. הוא ייתן לנו זמן לעבוד עכשיו על ההסכם המלא, שחייב יהיה להבטיח לקהילה הבינלאומית באופן מוחלט, שתכנית הגרעין של איראן היא למטרות שלום בלבד. זה הכרחי".
מאן דחה את הטענות לפיהן ההסכם לא עוצר את תכנית הגרעין של טהרן, אלא רק מעכב אותה ומאפשר לאיראן להמשיך להעשיר אורניום וטען כי לעת עתה ההסדר מספק.
לדבריו, "ההסכם הנוכחי מטפל בדאגות הרציניות והמידיות ביותר של הקהילה הבינלאומית, לגבי טבעה של תכנית הגרעין האיראנית. הוא מתמודד עם הנושאים הדחופים: העשרה לרמה גבוהה, שכמובן אינה דרושה לתכנית למטרות שלום. זה הסכם מאוד משמעותי, והיבט חיובי נוסף שלו, שהוא קובע את הפרמטרים להסכם הסופי שאליו נגיע בתום שישה חודשים".
