שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, אירחה היום (רביעי) בבנייני הנציבות האירופית בבריסל את מסיבת החנוכה השנתית של המרכז הקהילתי היהודי האירופי (EJCC).
אשטון, אשר עסקה בשבועות האחרונים בגיבוש הסכם הגרעין מול איראן ובימים האחרונים אף בסאגת הסכם 'הורייזון 2020' לשת"פ מדעי בין ישראל ובין האיחוד האירופי, כובדה בהדלקת השמש.
בנאומה אמרה כי מסיבות חנוכה הן "החגיגות האהובות" עליה, "חנוכה זהו הזמן להיזכר במשפחה, במסורת ובתקווה. הדלקת הנרות מהווה חלק חשוב מאוד בהארת העולם כולו באורה של התקווה. בזמן שמיליוני יהודים ברחבי העולם מציינים היום את תחילתו של חג החנוכה, אנו מתייצבים לצידם באמונה בחופש לכל העמים, להיות הם עצמם, ולחיות על פי אמונתם".
"זוהי אחת החגיגות האהובות עליי. בין הזיכרונות הטובים ביותר שלי הם ילדיי המבקרים חברים שנהגו להזמין אותנו להשתתף בהדלקת נרות חנוכה".
בהתייחסה למצב במזרח התיכון אמרה אשטון כי "אנו דוגלים בשלום וביטחון, מתוך ידיעה ששניהם הולכים יחד. לשם שלום יש צורך בביטון, ולשם ביטחון יש צורך לשלום".
בהדלקה, השתתפו, בין היתר, יהודים שעובדים במוסדותיו השונים של האיחוד האירופי, נציגי שגרירות ישראל לאיחוד האירופי, הנסיכה הבלגית, אלמנת אחיו של המלך, ועשרות שגרירי מדינות לאיחוד האירופי.
מנכ"ל איגוד הארגונים היהודיים באיחוד האירופי (EJA), הרב מנחם מרגולין, אליו משתייך ה-EJCC, ציין כי "בחג החנוכה אנו חוגגים את ניצחון האור על החושך. תפקידו של האיחוד האירופי הינו להוביל את אירופה לעידן של סובלנות ואחווה הדדית בין העמים".






