
אתר מנגנוני הביטחון הפלסטיניים בעזה "אל-מג'ד" חושף, כך לטענתו, את שיטות הפעולה של השב"כ כפי שנחשפו בהפעלת סוכן פלסטיני המכונה א.ד. חקלאי תושב עזה.
על פי האתר, השב"כ מנחה את הסוכנים הפלסטינים שהוא מפעיל לבצע משימות מודיעין שונות, ובכללן: מעקב, תצפית, העברת דיווחים והפצת שמועות בציבור.
א.ד. התבקש ע"י מפעיליו לרכוש שטח אדמה חקלאי באזור קרוב לשטח בו הארגונים הפלסטיניים חופרים מנהרות לצרכים מבצעיים. לאחר מכן, הועברה אליו משימה לרכוש מהשומר על אתר החפירות כטון עפר לצרכים חקלאיים, וכאשר הרכישה חזרה על עצמה מספר פעמים השומר דיווח למנגנוני הביטחון של חמאס.
החשוד נעצר בידי המודיעין הפלסטיני בעזה, נחקר והודה בשליחת דוגמאות העפר למפעילו הישראלי בדרך חשאית. דוגמיות העפר שימשו את המודיעין הישראלי לצורך קביעת עומק המנהרה והיקף העפר שנרכש סיפק למודיעין נתונים על התקדמות חפירת המנהרה.