שלג למרגלות ההרודיון
שלג למרגלות ההרודיוןמועצת גוש עציון

תושבי הישובים תקוע, נוקדים, כפר אלדד ומעלה רחבעם שבמזרח גוש עציון נותרו כמו רבים ברחבי הארץ מיום חמישי ועד ליום ראשון ללא חשמל עקב התקלות הרבות. 

התושבים שנאלצו לעבור את סוף השבוע והשבת ללא חשמל וללא חימום, קיוו להתנחם במעט שלג אך בניגוד לישובי מרכז גוש עציון השלג מיאן להגיע אליהם.

במועצה האזורית גוש עציון החליטו שאם במזרח הגוש לא ירד שלג – השלג יבוא למזרח הגוש, והחליטו "להרוג שתי ציפורים במכה אחת". משאיות וטרקטורים שהוזמנו לפנות שלג מהצירים ומהישובים הונחו לפנותו בנסיעה מתחת להר הרודיון הסמוך לגוש הישובים תקוע-נוקדים.

משה סוויל סגן ראש המועצה ותושב תקוע: "לאורך כל הסערה ולאורך כל סוף השבוע הילדים השתוקקו לשחק בשלג אבל חוץ מלהלביש אותם חם ולשמור אותם בתוך הבית לא ניתן היה לעשות דבר, גם לא לנסוע למרכז הגוש כי הסערה הייתה בעיצומה וכל נסיעה על הכביש הייתה בגדר סכנת נפשות ממש. משהופשרו מעט השלגים והחלו בעבודות הפינוי החלטנו לשמח מעט את תושבי הישובים בדרום והורנו לנהגי המשאיות לפרוק את השלג ברחבה הסמוכה להרודיון שם יש גישה מצוינת לכל מי שירצה להגיע עם ילדיו וליהנות מהשלג. כולם מוזמנים!".