
ח"כ איילת שקד (הבית היהודי), יו"ר השדולה למען שחרורו של יונתן פולארד, קוראת לשחרר אותו בעקבות הדיווחים לפיהם ארה"ב עקבה אחרי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק.
"הגילויים האחרונים על מעשי הריגול והיירוט של ארה"ב כלפי בת בריתה, ישראל, צריכים להצית נורת מוסר אדומה אצל כל בר דעת", אמרה שקד.
"בכל מערכת יחסים ידידותית בין שתי מדינות צריכה להתקיים הדדיות. לא ייתכן שבעוד שיונתן פולארד מרקיב בכלא אמריקני עשרות שנים על מעשה ריגול, אשר נתפס על ידי ראשי הממשל בארה"ב כמעשה בלתי יסולח, אנו נחשפים לקיומה של מערכת ריגול של ארה"ב כנגד ישראל ועוברים על כך בשתיקה".
תת-שר ההגנה לשעבר, ד"ר לורנס קורב, הגיב אמש (מוצאי שבת) אף הוא לדיווחים לפיהם ארה"ב ריגלה אחר ישראל ובין השאר יירטה שיחות של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אהוד ברק ובנימין נתניהו.
"חוסר הפרופורציה של תקופת מאסרו של פולארד ומצבו הרפואי הרופף מחייבים בכל מקרה את שחרורו על פי כל קנה מידה של צדק", אמר קורב.
"אך דווקא עכשיו בצל הגילויים כי בזמן שארה"ב מתעקשת על המשך מאסרו אחרי 29 שנה היא עצמה מרגלת אחר קברניטי ישראל ומביאה את המצב לממדי אבסורד של ממש", קבע קורב.

