
עונשי מאסר של 10.5 שנים, 7.5 שנים ו- 4.5 שנים נגזרו על 7 נערים וצעירים שהורשעו יחדיו בהריגתו של צעיר כבן 18 בלינץ' אכזרי.
הסיפור מתחיל ב-24 בפברואר השנה, אז הגיעו שתי חבורות "מבלים" לבילוי במסיבת פורים במועדון בת"א. במהלך הבילוי התגלע ויכוח בין החבורה מנתניה, לבין חבורת נערים שהגיעו מלוד כדי לבלות אף הם במועדון.
הויכוח גלש לאלימות פיזית, ובשעה 03.30 יצאו שתי החבורות אל מחוץ למועדון. בני החבורה מנתניה רדפו אחרי בני החבורה מלוד כשהם מצויידים בבקבוקי זכוכית, מקלות ואבנים, ובני לוד נסו על נפשם. במהלך המנוסה התפזרו בני החבורה מלוד וכל אחד נמלט לכיוון אחר. בשלב מסוים מצא עצמו צעיר בן 18 מהחבורה מלוד לבדו בפתח חניון ואז הסתערו כל בני הקבוצה מנתניה.
הצעירים והנערים מנתניה החלו להכות את הצעיר מלוד מכות קשות תוך שהם בועטים ומכים בראשו, בצווארו, בחזהו ובכל חלקי גופו. במהלך הלינץ' שנערך בו נעשה שימוש גם בבקבוקי זכוכית שהטיחו בראשו, במקלות ובאבנים.
גם כאשר נפל הצעיר קורבן הלינץ' על הכביש, כשהוא חסר אונים, וניסה לגונן על ראשו באמצעות ידיו המשיכו בני החבורה להכותו. כתוצאה מכך הוא נפגע קשה בראשו, נגרמו לו שברים בעצמות האף ובארובת העין וכן פצעים במצח ובפנים ופצעים בגפיים העליונות. הצעיר פונה חסר הכרה ובמצב של מוות מוחי לבית החולים וביום 1.3.13 נפטר מפצעיו.
מרבית בני החבורה מנתניה שהשתתפו בלינץ' לא אותרו, ורק שבעת הנאשמים נתפסו והואשמו במעשה. בתום הליך גישור ארוך הגיעו הצדדים להסדר טיעון במסגרתו הודו המעורבים במעשה ונקבעו העונשים שנגזרו עליהם.
בגזר הדין כתב השופט, כי "תיק זה מבטא בקיצוניות את המצב הבלתי נסבל שבו חבורות נוער מגיעות לבילוי הכרוך בשתיית אלכוהול מרובה, כתוצאה מכך גולשים ויכוחים, לעיתים של מה בכך לפסים אלימים כאשר האירוע הנוכחי מצביע על התנהגות חייתית כמעט כאשר חבורה המונה 30 בני אדם, מקיפה אדם בודד אחד, מסתערת עליו ומפליאה בו את מכותיהם תוך שימוש במקלות, אבנים ובקבוקים, בנוסף על המכות שניתנו בבעיטות ובאגרופים. לא פלא שכתוצאה מהמכות המרובות נגרמו נזקים בלתי הפיכים למנוח, עד שנפטר".
לדברי השופט, מדובר ברעה חולה שיש לעוקרה מהשורש באמצעות עונשים מכבידים ולא למותר לציין את תצהיר אימו של המנוח, שמתארת את הבית שנותר הרוס לאחר מותו, ואת עדותו הנרגשת של אביו שדרש כי ייגזר עונש חמור על הנאשמים".
עם זאת ציין השופט, כי "שום עונש שייגזר לא יחזיר את המנוח לחיים, ולא ינחם את משפחתו. במקרה זה, יש לזכור כי מרבית הנאשמים הינם קטינים, למרות הלב הדואב על משפחת המנוח מצווה בית המשפט ללכת בעקבות פסיקת בית המשפט העליון, כאשר ההתייחסות לנאשמים קטינים שונה לעומת הנאשמים הבגירים".
