צה"ל בגבול
צה"ל בגבולצילום: פלאש 90

קצין בכיר מתייחס הערב (שלישי) לפיגוע הירי בו נהרג  סאלח אבו לטייף (22) מרהט, אזרח שעבד בתיקון גדר המערכת בצפון רצועת עזה בשטח ישראל.

"מדובר באירוע חמור בו נהרג אזרח ישראלי. זהו ההרוג הראשון מאז מבצע 'עמוד ענן'. אנו רואים את האירוע בחומרה בעיקר בגלל שהוא נהרג בשטח ישראל מירי של צלף מכיוון רצועת עזה".

הקצין הדגיש כי משעות הצהריים הכוחות באוגדת עזה פועלים בגזרה.

לדבריו, בשעות האחרונות תקף צה"ל שש מטרות וכעת נערכת הערכת מצב, "המטרות שתקפנו הן מטרות של הג'יאהד האיסלמי ומטרות חמאס". הקצין הוסיף ואמר כי בשעות הקרובות "יהיו תשובות יותר טובות על זהות היורה", כלשונו.

"הכוחות בשטח", אמר הקצין, "נמצאים במוכנות גבוהה ומוכנים לכל תרחיש שעלול להתפתח. אנחנו שוקלים את המשך הצעדים".

סמוך לשעה 13:30 נפצע קשה סלאח אבו לטיף, עובד חברת קבלן המועסקת על ידי משרד הביטחון, מאש שנפתחה לעבר כוח צה"ל בעת שעסק באבטחת עבודות תיקון של הגדר בגבול רצועת עזה, באזור נחל עוז.

העובד שנפגע בחזהו מת מפצעיו עם הגיעו אל בית החולים סורוקה בבאר שבע. כוחות גדולים של צה"ל פתחו בסריקות נרחבות באזור. החקלאים באזור הונחו שלא לעבוד במרחק של פחות מקילומטר מהגבול.

דקות לפני התקרית, אמר ראש הממשלה בטקס חנוכת תחנת הרכבת בשדרות, "אנחנו עדים לעלייה מסוימת של ניסיונות פיגוע. אנחנו מסכלים אותם באמצעות צה"ל, השב"כ וגורמי הביטחון שלנו. גם באמצעות המדיניות התקיפה שלנו. אנחנו נמשיך לעשות זאת ואני מחויב לכך".