נענה. פוטין
נענה. פוטיןפלאש 90

בית משפט מחוזי ברוסיה הורה להפחית את עונשו של מורה יהודי שנשפט לשש שנות מאסר בעוון שוחד, וזאת על רקע ביטויים אנטישמיים של שופטיו.

איליה פרבר, מורה יהודי בעיירה מוסקאנקה, הואשם בעוון שוחד עבור חתימה על מסמך שאיפשר לבית ספרו לקבל במרמה תקציבים מיוחדים מהממשלה.

פרבר טען במהלך המשפט שהוא חף מפשע והוטמנה לו מלכודת כדי להפלילו, אך השופט הורה לחבר המושבעים לא לקבל את דבריו של הנאשם. במהלך המשפט נשמע השופט אומר: "האם זה אפשרי שאדם שנושא שם משפחה יהודי כמו פרבר יעזור חינם לעיירה?". גזר דינו נחרץ ל־ 6 שנים בכלא.

עורכי דינו של פרבר פנו לחברי הועדה לזכויות האזרח של הקרמלין וטענו כי מדובר במשפט עויין ואנטישמי ובגזר דין מופרך. אלה נפגשו עם הנשיא פוטין בנושא והלה מיהר למתוח ביקורת פומבית ונוקבת על המשפט.

בעקבות התערבותו של פוטין נערך משפט חוזר בו בית המשפט קיבל את טענת עורכי דינו ופניית הועדה לזכויות האזרח בקרמלין, וקבע כי אכן השופטים עירבו ביטויים אנטישמיים בעת המשפט, והפחיתו את עונשו של פרבר במחצית מ־ 6 שנים ל־ 3. פרבר כבר יושב שנתיים בכלא כך שהוא עתיד להשתחרר בעוד שנה, כשכעת נעשים מאמצים משפטיים נוספים לשחררו עוד לפני הזמן הנקוב.

הרב אהרן גורביץ, רב בתי הכלא ברוסיה שהיה מעורב בפרשיה, צוטט השבוע בעיתון החסידי 'המבשר' כי "מדובר בסיפור יוצא דופן, שנשיא רוסיה בעצמו יתערב בתיק של אדם פרטי. המקרה עורר סערה רבה במסדרונות בתי המשפט ברוסיה, ומהווה ללא ספק אמירה נחושה ביותר נגד האנטישמיות. יתירה מכך, צעד זה מהווה מסר ברור כי גם שופטים אינם מעל החוק ועליהם להיזהר בהתבטאויותיהם. האיש קיבל בסיפוק רב את פסיקת בית המשפט, וכולנו תקוה שבע"ה יצליח להשתחרר טרם הזמן שנקצב לו".