אבו מאזן וברק אובמה
אבו מאזן וברק אובמהצילום: פלאש 90

תקציב ארצות הברית לרשות הפלסטינית צפוי לגדול באופן משמעותי בשנת 2014. כך טוען נציג אש"ף בוושינגטון, מען עריקאת.

מען אמר כי הקונגרס האמריקני כבר הסכים להקצות 440 מיליון דולר לשנת 2014, וסיפר כי ב-2013 עמד הסיוע האמריקני על 426 מיליון דולר.

בשיחה עם סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" אמר נציג אש"ף כי עיקר הסיוע האמריקני בשנה הקרובה יעמוד לטובת פרויקטים לפיתוח ובניה. 70 מיליון דולר יועברו מהבית הלבן ישירות למשרד האוצר הפלסטיני.

 "למרות האישור שכבר ניתן בקונגרס", הוסיף מען, "הסיוע הכספי לרשות הפלסטינית יושפע מהתקדמות התהליך המדיני עם ישראל". הוא ציין כי הנהגת הרשות הפלסטינית ביקשה מארצות הברית להקים מחדש את הוועדה המשותפת לפלסטינים ולאמריקנים שהיתה פעילה בשנות ה-90', כדי לדון בנושאים פוליטיים וכלכליים המשותפים לשני הצדדים.