צה\"ל חדר הלילה לתוך העיר ג\'נין ולכד את מפקד החמאס בעיר וכן מחבל נוסף. בבית לחם, בדהיישה ובבית ג\'אלה ממשיכים הכוחות לפעול כמו גם בקלקיליה. הכוחות שנכנסו לחברון ולטול כרם יצאו במהלך הלילה.

במהלך פעילותם באזור בית לחם לכדו כוחות צה\"ל את חוליית המחבלים שהייתה אחראית לתכנון הפיגוע בראשון לציון בשבוע שעבר ולשילוח המחבל המתאבד לביצועו. ראש החוליה אחמד מוגרבי, בכיר בארגון חללי אל אקצה, נעצר אתמול במחנה הפליטים דהיישה, ממערב לעיר בית לחם. עד עתה נעצרו במהלך הפעולה כ -15 מבוקשים.

לחוליה מיוחסים פיגועי טרור שבהם נרצחו ישראלים רבים. עם הבולטים מבין פיגועים אלו נמנים פיגועי מכוניות התופת בכביש מעלה אדומים, ברחוב הנביאים ובקריית יובל בירושלים.
יחד עם אחמד מוגרבי, שהיה ראש החוליה, נעצרו אחיו, עלי מוגרבי בן 16 ומחבל נוסף: מחמוד סרחאנה בן 25.

במהלך השתלטותו של צה\"ל על אזור בית לחם הוא מנע אפשרויות בריחתם של מחבלים לתוך מתחם כנסיית המולד כדי למנוע פרשייה נוספת של התבצרות.

מטען נפץ גדול הוטמן בחצרו של בית בירושלים, וגילה אותו גנן שעבד במקום. המטען פורק בעוד מועד. המטען נתגלה ליד מטה משמר הגבול בכביש מספר 1 בירושלים, והוסתר במכל מתכת בגודל של 5 ליטר. כאמור, המטען פורק בשלום.

בכפר א-נצבה שליד רמאללה לכדו חיילנו ערבי וערביה החשודים בפעילות חבלנית. כתבנו חגי הוברמן מוסר כי הפעילות התנהלה בשטח הנתון לשליטה מלאה של ישראל. בבית לחם נחשפה מעבדת נפץ .