אלברט
אלברט'מטה בעז אלברט

בית משפט השלום בכפר סבא הורה לשחרר את בועז אלברט תושב יצהר השוהה במעצר בארבעה חודשים האחרונים.

כזכור, בועז אלברט תושב יצהר סירב להישמע לצו ההרחקה מביתו שהוציא אלוף הפיקוד ניצן אלון. בשל כך נעצר אלברט בביתו לפני ארבעה חודשים, מעצר מתוקשר שצילומיו הופצו והביא להפסקה זמנית של השימוש באקדח הטייזר.

במהלך ארבעת החודשים הייתה באפשרותו של אלברט לסיים את מעצרו במידה ויחליט להתחייב לציית לצו האלוף ולהתרחק מביתו, ממקור פרנסתו ומיו"ש.

אולם, אלברט בחר שלא לציית לצו באומרו ש"צו התורה גובר על צו האלוף". במהלך ישיבתו במעצר זכה אלברט לתמיכה רחבה בקרב חבריו, ח"כים, רבנים ואישי ציבור רבים שביקרו אותו בבית המעצר.

הערב (ה) בשעה 23:59 יסתיים התוקף של צו האלוף ובשל כך הוגשה הבקשה לשחררו ממעצר.

בית המשפט השלום בכפר סבא הורה כאמור על שחרורו של אלברט לביתו הערב. במהלך הדיון שהתקיים הבוקר בבית המשפט הוצע לאלברט להשתחרר מידית אם יחתום על התחייבות לקיים את צו אלוף הפיקוד רק למספר שעות עד לחצות הלילה, אך אלברט סירב לכך.

חבריו של בועז אלברט צפויים לערוך לו "מסיבת שחרור" ביום א' הקרוב ביישוב יצהר.

את בועז אלברט ייצג עו"ד עדי קידר מטעם עמותת "חננו".

בעמותת "חננו" מציינים כי "מדינת ישראל והאלוף ניצן אלון בחרו לרדוף את בועז אלברט בצו הרחקה מביתו וממקור פרנסתו ללא שום סיבה וללא עריכת צדק ומשפט, אישיותו החזקה של בועז ושמירתו על עקרונותיו באהבת ארץ ישראל ותורת ישראל נתנו לבועז את הכוחות שלא להיכנע לצו המיותר והלא מוסרי שביקש להרחיקו מביתו ומילדיו".