העקירה באש קודש. ארכיון
העקירה באש קודש. ארכיוןאורי פרץ

אהרון קצוף עלה לפני עשר שנים מארה"ב והחליט להתיישב באש קודש, לפני מספר ימים הגיעו אנשי המנהל האזרחי ועקרו את 300 עצי זית ששתל לפני כשש שנים.

לדבריו, דווקא בשל היותו חבר ליכוד הוא כועס מאוד על שר הביטחון, "לכבוד ט"ו בשבט הכינו לנו הפתעה קשה, הרי יעלון הבטיח לפני הבחירות לבטל את הצו הדרקוני המכונה צו שימוש מפריע, הבטיחו לנו שלא יהרסו חקלאות יהודית, בלי שיש תובע ערבי, וכאן לא היה שום תובע".

קצוף מציין, כי בית המשפט הצבאי כבר טען שאין תובע אמיתי, "אני מחזיק את פסק הדין והשופטים קבעו שהערבים טענו טענת שקר. הבת שלי שאלה אותי למה הרסו לנו את עצי הזית לא ידעתי מה לענות לה".

קצוף משוכנע שהמהירות שבא הגיעו לעקור את העצים, נועדה למנוע ממנו לערער, "המטע הזה כבר קיים יותר משש שנים, לפי החוק אחרי חמש שנים יש התיישנות ואסור להרוס בכל מקרה, לכן הם רצו לעשות את זה מהר".

הוא מספר שארגון "זו ארצנו" החליט לתרום להם 600 עצי פרי, "אני מזמין את כולם ביום שישי הקרוב בבוקר, ניטע כאן את העצים יחד עם סגן יו"ר הכנסת ח"כ משה פייגלין, אנחנו ניטע כאן עצי זית, רימונים, גפן, שקד נקטרינות ועוד".

מהמנהל האזרחי נמסר בתגובה, כי " עצי הזית נעקרו מכוח צו שימוש מפריע בשל פלישה למקרקעין פרטיים בסמוך למאחז "אש קודש". השימוש בצו נעשה על פי כלל ההליכים המקובלים".