
כוחות צה"ל עצרו הערב (מוצאי שבת) מחבל שירה בנשק מאולתר לעבר הקיבוץ מגדל עוז בגוש עציון.לא היו נפגעים. המחבל נחקר על ידי כוחות הביטחון.
סגן אלוף איאס פארס, סמח"ט עציון, התייחס הערב (מוצאי שבת) בשיחה עם ערוץ 7 ללכידת המחבל.
לדבריו, כוחות החטיבה עמדו במשימתם לשמור על תושבי גוש עציון, "התצפית הצה"לית זיהתה חשוד ליד הקיבוץ ומיד הפעילה את הכוחות שהיו פרוסים בשטח בצורה מתוגברת. המחבל הספיק לבצע שתי יריות לעבר הישוב אך בתוך זמן קצר הגיעו הכוחות וניטרלו אותו בזריזות".
כוחות משטרה וחבלנים שהוזעקו למקום טיפלו בנשקו של המחבל. "זריזות הכוח הביאה ללכידת המחבל", אומר סגן אלוף פארס, "הוא נבהל מהזריזות, הרים ידיים ונכנע".
על המצב הביטחוני בגזרה מספר הסמח"ט, "בתקופה האחרונה היו מספר אירועים עם כוונה של ארגוני טרור להוציא טרור בצירים ונגד יהודים. החטיבה פועלת למגר את הטרור ויש לנו הצלחה גדולה. כמו תפיסת החולייה שביצעה את הפיגוע בבת ים".
"הכוח יכול לתת מענה לכל איום. הלוחמים מתורגלים במגוון תרחישים", אמר.
