
חיל האויר פגע הבוקר (ראשון) במחבל אחמד סעד מארגון הג'יהאד האסלאמי בצפון רצועת עזה.
כלי התקשורת הפלסטינים מדווחים כי סעד נפגע בעת שרכב על אופנוע ומצבו מוגדר קשה. על פי אחד הדיווחים בין הפצועים גם ילד כבן 12.
סעד עסק בימים האחרונים בירי רקטות לעבר יישובי ישראל ובתכנון פיגועי ירי תלול מסלול נוספים. הוא היה פעיל בתחום הירי הרקטי של ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי-פלסטיני ברצועת עזה. סעד אחראי באופן אישי על ירי הרקטות לעבר אשקלון ביום חמישי האחרון.
בעבר היה מעורב בירי רקטי לעבר שטח מדינת ישראל ובהטמנת רקטות, וסייע להוצאה לפועל של ירי תלול מסלול.
כמו כן, סעד לקח חלק בירי תלול מסלול במלך מבצע עמוד ענן ובמהלך סבב ההסלמה במרץ 2012. בימים האחרונים המשיך סעד בתכנון פיגועי ירי תלול מסלול לעבר מדינת ישראל.
"צה"ל רואה בחומרה כל ירי לעבר שטח מדינת ישראל וימשיך לפעול בעוצמה כנגד כל ניסיון לביצוע פעילות טרור", נמסר מדובר צה"ל, "אנו ערוכים ומוכנים להגן על אזרחי מדינת ישראל".
לפנות בוקר תקף חיל האויר שני מוקדים לפעילות טרור בדרום ובמרכז הרצועה. דובר צה"ל מסר כי זוהו פגיעות מדויקות במטרות וכל המטוסים שבו בשלום לבסיסם.
"צה"ל רואה בחומרה כל ירי לעבר שטח מדינת ישראל וימשיך לפעול בעוצמה כנגד כל גורם אשר מפעיל טרור כנגד מדינת ישראל", נמסר מדובר צה"ל, "ארגון הטרור חמאס הוא הכתובת ועליו האחריות".
