
שר הביטחון, משה יעלון, התייחס הערב (רביעי) במהלך כנס של משרד הביטחון, לדרישת המשרד להגנת העורף לקבל תקציבים.
"אני לא מתחמק מאחריות. האחריות היא שלי. מקצה לקצה. אי אפשר פה לפצל את העניין, ולהקים איזה משרד שייתן פקודות לפיקוד העורף, והרמטכ"ל ייתן פקודות לפיקוד העורף, ואני אתן. אני, הרמטכ"ל ואלוף פיקוד העורף זה ציר פיקודי אחד. כל דבר אחר – אני לא מכיר דבר כזה. נכון שאני יודע איך זה התפתח. הדבר הנכון שגם הצליח ושהתעסקו בו ברצינות, זה סגן שר במשרד הביטחון, שסמכות השר מואצלת עליו והוא עוסק בעניין, בהכנה בשגרה, ובחירום זה שר הביטחון. אבל בשגרה הוא מכין מל"ח, פס"ח, רח"ל וכל מה שצריך, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה, מקצה לקצה".
"ברגע שמתחילים לפצל את זה בגלל שיקולים פוליטיים, ובוודאי אם מתחילים לבנות משרד עם מנכ"ל, עם יכולת עצמאית משפטית, יכולת עצמאית תקציבית, תקציבים וכו'. זה בזבוז כספי ציבור, ותוצאה טובה מזה לא תצא".
יעלון ציין כי "ראינו את זה בסופת השלג. מי תיפקד? בצלאל טרייבר (ראש אגף במשרד הביטחון) ודן הראל ואנשים אחרים במשרד, ופיקוד העורף. פיקוד העורף זה רק חובשי כומתות כתומות? כל צה"ל היה מאחורי הדבר הזה. הכלים הם לא של פיקוד העורף. כלי הצמ"ה הם כלי הנדסה. המסוק הוא של חיל האוויר, הנגמ"שים יכולים להיות של גולני, של הצנחנים. החיילים הם מהקורסים. זה גיוס מלא, זה לא שנותנים את פיקוד העורף למשרד להגנת העורף. ואני לא מדבר על היבטים אחרים. מה, בונים פה משהו אחר? איפה הם מתגייסים? זה דיבורים בעלמא, אלו דיבורים של חוסר הבנה".
"אני אומר את כל זה משום שהאחריות חוזרת אלינו. אני לא מתנער מאחריות. אנחנו צריכים לפעול כדי שזה יהיה ברור, וכשהם נערכים לתרחיש הצפוי של מלחמה, ונותנים לנו את כל המשאבים ואת כל היכולות, אז גם בשלג וגם בשריפה גדולה, וגם חס וחלילה בהתמוטטות של אולם חתונות כמו שכבר קרה בעבר, או רעידת אדמה - אנחנו חייבים כולנו להתגייס ולא שואלים מי אחראי וזורקים את האחריות. יש מטרה אחת, והיא הצלת חיי אדם במדינת ישראל".
שר הביטחון בירך את תפקוד גורמי החירום במהלך סופת השלג שפקדה את אזור ההר לפני כחודש וחצי, "אני רוצה לברך ולשבח את התפקוד של המשרד באירוע סופת השלגים. אירוע שבמדינות אחרות אנשים מתים תוך כדי סופה כתוצאה מזה שלא מגיעים אליהם. הדאגה הגדולה שלנו הייתה שאנשים נפגעו בבתים, אין חשמל, אין טלפון, אנחנו לא יודעים, בוודאי זקנים עריריים - מזה היינו מודאגים".
"אז גם כשחברת החשמל באה ואמרה, 'יש לי המון נתקים', אני מיד אמרתי: 'כל מקום שתרצו להביא אליו צוות של חברת החשמל, אני אחראי להביא אותם לשם'. אם צריך מסוק זה יהיה מסוק. אם צריך נגמ"שים אז נגמ"שים, אם צריך לשלוח שופל לפלס את הדרך, אני שולח. אתם תגידו לי לאן, ואני דואג להביא את זה לשם. וכך המשרד הוכיח את עצמו מהרגע הראשון. וכך אני רוצה שהמשרד יתנהל בכל משימה שתוטל עליו, בין אם היא לוגיסטית והיא בתוך המשרד, בין אם היא אחרת והיא גם עם צה"ל כגורם שמוציא אל הפועל, זאת הציפייה שלי מעצמי וזאת הציפייה שלי מעצמנו".
