הרב דוד לאו
הרב דוד לאוצילום: פלאש 90

הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, מסר שיעור היום (ה') בפני 400 רבנים בכנס של משרד הדתות בירושלים.

הרב לאו שוחח עם הרבנים על עקרונות שנת השמיטה והסביר את עמדתו לפיה יש להבהיר לחקלאים לקראת השמיטה את האפשרויות השונות העומדות בפניהם.

"אנו מעדיפים שכמה שיותר חקלאים ישבתו לגמרי ממלאכתם כפי שמצווה בתורה, ויש להציע להם את האפשרות של 'אוצר בית דין'. גם אלו שבוחרים בדיעבד לפעול בהיתר מכירה, עליהם לעשות זאת בהתאם להלכה ולפי ההוראות המדויקות הנוגעות לארבעת המלאכות האסורות במלאכה".

הרב הראשי קרא להימנע משנאת חינם, "אני מציע שבמקום שבכל שבע שנים רבנים ידברו זה נגד זה ויציגו את המחלוקות בעמדתם בנושא השמיטה, שכל אחד ינהג לפי רבותיו וכל אחד יכבד את הזולת".

בהקשר זה ציין הרב לאו כי עם כניסתו לתפקיד נועד עם הראשון לציון הרב יצחק יוסף והציע שייפגשו אחת לשבוע. "אמרתי לראשון לציון שלצערנו ישנם רבים שינסו לסכסך בינינו, אך בתוקף תפקידנו אנו עתידים לשבת יחד בעזרת ה' עשר שנים תמימות מבלי האפשרות של 'היפרד נא מעליי' ולכן יש צורך בשיתוף פעולה הדוק כדי שחלילה לא נגיע לחילול שם שמים".

"כיום ויכוחים בין רבנים מצטיירים לצערנו כחילול שם שמים וכמחלוקות ,כל מילה של רב אשר נאמרת שלא במקום, יכולה לגרום לחילול שם שמים, לזלזול ברבנים ובבני האדם".

את דבריו בכנס שעסק כאמור בנושא השמיטה סיים הרב הראשי ואמר "אנו מחויבים לשמור על קדושת הארץ, אך לא פחות על קדושת האדם והזולת".