ראש עירית אלעד
ראש עירית אלעדצילום: פלאש 90

עובדי עירית אלעד הרסו הבוקר (ראשון) מבנים יבילים שהוצבו ברחבי העיר שלא כחוק ושימשו כבתי כנסת וישיבה.

מדובר בבתי הכנסת 'לווית חן' ו'רבן גמליאל' וישיבת 'הליכות שלמה' ששימשו אברכים הנמנים על הציבור הספרדי בעיר. למרות שמדובר בציבור ספרדי, יו"ר ש"ס המקומי צוריאל קריספל תמך בהליך וטען כי העיריה מחויבת לשמר את פני העיר וכי לא תתאפשר בניית מבנים בלתי חוקיים בעיר.

מנגד, רב בית הכנסת הרב משה שרון, מתח ביקורת על ראש העיר ישראל פרוש וטען כי "רק לפני הבחירות ידע ראש העיר להבטיח הבטחות וכעת לאחר שנבחר הוא מפנה עורף לצרכי הקהילה". לדברי מנהל אחר, הבניה נעשתה בהסכמה עם ראש העיר ערב הבחירות.

מהעיריה נמסר בתגובה כי "בישיבת ראשי הסיעות שנערכה בשבוע שעבר סוכם על הפסקה מידית של ההתנהלות הבלתי חוקית של הצנחת קרוואנים ובניה בלתי חוקית. התרענו ולמרות זאת, בחרו אותן קהילות להמשיך לבנות קונסטרוקציות מסוכנות וחדרי ספח ללא אישור. לצד זאת, העירייה פועלת במרץ למציאת פתרונות קבע חוקיים ובטיחותיים לכל הקהילות".