
המורה שהתבטא נגד צה"ל נשאר בתפקידו.
ועדת השימוע של רשת החינוך אורט הודיעה הערב (ה') כי לאחר השימוע השני שנערך למורה אדם ורטה, הוחלט כי ימשיך ללמד בתיכון בקריית טבעון.
"המורה אדם ורטה הביע את התנצלותו הבוקר בפני התלמידה ואף חזר בו מחלק מאמירותיו - בעיקר לגבי מוסריות צה"ל ועמדת אורט בנושא הגיוס - והבהיר את אמירותיו האחרות", נמסר מרשת בוועדה. "עם זאת הוחלט לתת התראה למורה לבל יישנה הדבר ומעבר לכך לא לנקוט בהליכים כלשהם".
ורטה, נזכיר, זומן לשימוע לאחר שתלמידה התלוננה על כך שהשמיע דעות שמאלניות בכיתה. לטענתה, המורה אמר שצה"ל אינו צבא מוסרי. ורטה עצמו אמר בשימוע שנערך לו על ידי רשת "אורט" כי הוא לא אמר שצה"ל הוא צבא בלתי מוסרי אלא כי ישנם מעשים בלתי מוסריים שצה"ל מבצע.
התלמידה, ספיר סבח, הבהירה מוקדם יותר כי היא עומדת מאחורי כל מילה שיצאה מפיה. "אני עדיין עומדת מאחורי המכתב שהגשתי ולמרות שפרסמו בחלק מכלי התקשורת שהתפייסנו - אז אני אומרת: ממש ממש לא".
בראיון לערוץ 2 הדגישה סבח כי "אין מקום למורה כזה במערכת החינוך... זה שאני ואדם ורטה דיברנו זה לא אומר שאני חוזרת אחורה. סבח טענה כי הדיון הסוער הפך לפוליטי חרף העובדה שמדובר ביותר מפוליטיקה. "זה הרבה יותר מדיון פוליטי; לא יכול להיות שהוא יסית תלמידים".
בתום השימוע שנערך לורטה הוא אמר לכלי התקשורת שהמתינו לו בחוץ כי יש להפציר במורים להביע את דעתם ללא מורא ופחד, כלשונו. "רק כך נצליח לייצר מורים ערכיים, מעולים. למידה משמעותית כרוכה בזה שמורים יביעו את דעתם, כמובן, תוך יצירת אווירה פלורליסטית בכיתה שמכבדת את כל הדעות", הדגיש ורטה וביקש להודות לתלמידים שלו, "הם גאוותי וכל המאבק הזה הוא למענם".
