
כשיורד הגשם הראשון אנחנו מתלהבים, אבל אז נזכרים שנגמרים הטיולים עד בוא האביב, אז זהו, שזה לא ממש מדויק.
אנחנו יודעים שגם בימות החורף יש ימים יפים, בהם זורחת השמש ולא כל כך קר, ימים בהם נעים לטייל. בכל זאת, עדין ישנם מסלולים רבים אותם לא ניתן לפקוד בשל הצפות או סכנות החלקה, ולכן החלטנו לכתוב כמה מסלולים נעימים לימי החורף הקרים.
1. יער קולה: כן, זה השם של היער ולא, הוא לא קרוי על שם המשקה המוגז אלא על שם כפר ערבי ששכן במקום לפני שנכבש במלחמת השחרור. במהלך הקרבות לשחרור המקום נפלו 32 לוחמים, לזכרם נבנתה אנדרטה בה ניתן לבקר לצד תצפית יפיפייה. היער מתאים למטיילים מאזור המרכז, שלא רוצים להתרחק יותר מידי מביתם. היער נמצא בין ראש העין לבין בן שמן, ניתן לראות בו שרידים של הכפר הערבי ושרידים מהתקופה הרומית, מבנים שנשתמרו בשלמותם. ביער יש צמחייה רבה, שפורחת בעיקר לאחר החורף וסלעים גדולים עליהם נעים לשבת ולאכול ארוחת בוקר מפנקת.
2. הר תבור- שביל הפסגה: את הר תבור כולנו מכירים מסיפור התנ"ך המפורסם, בו אסף ברק את צבאו על הר תבור בכדי להלחם בשר הצבא, סיסרא שנהרג לבסוף על ידי יעל, אשת חבר הקיני. ההר נמצא בצפון הארץ וכולל מסלול הליכה קל או מסלול למיטבי לכת, על פי בחירתכם. במקום יש תצפית עוצרת נשימה על עמק יזרעאל והמדור ממליץ לכם לעצור למול הנוף, להוציא את התנ"ך ולקרוא את הסיפור שהתרחש במקום, לנסות לדמיין את הכל מתרחש למול עיניכם.
3. יער אודם- ברכת רם: מה שמיוחד ומרשים במסלול הזה, זה גובהו, כ-1,100 מטר ומאגרי המים שנמצאים בדרך, בהם אסורה הרחצה. במקום ניתן לראות את ברכת רם, שהיא אגם טבעי בצפון מזרח רמת הגולן ואת התצפית על "בקעת היעפורי". יש להיזהר, מירידה תלולה לכיוון הבריכה במהלך המסלול. המסלול הוא קל, מתאים גם לאנשים שאינם מרבים לטייל.
בכל מקרה- המדור ממליץ לשאול לפני כן איש מהחברה להגנת הטבע או מדרשות שמטיילות במקום, האם באותו יום מומלץ לטייל במסלול כזה או אחר. וכמובן, למרות שזה חורף, לא לשכוח מים וכובע.