שקד בכנס ירושלים
שקד בכנס ירושליםניסים לב

ח"כ איילת שקד מכחישה את הפרסום על הבנות בין הבית היהודי ליש עתיד, בנוגע לסנקציות פליליות על חרדים שלא יתגייסו.

שקד אמרה הבוקר, כי "כרגע אני עובדת עם כל חברי הוועדה כדי להגיע לנוסח מוסכם. נוסח כזה טרם הוסכם".

בדיווח בעיתון מעריב, שהוכחש על ידי שקד, נטען כי במסגרת מפגשי הרביעייה שבהם לוקחים חלק חברי הכנסת עפר שלח (יש עתיד), איילת שקד (הבית היהודי), אלעזר שטרן (התנועה) ועמר בר לב (העבודה), כבר סוכמה הנקודה החשובה ביותר סביב החוק - שאלת הסנקציות - והוחלט כי יוטלו סנקציות פליליות ויוחל חוק שירות ביטחון על משתמטים חרדים.

אתמול (רביעי) אמרה שקד בראיון לערוץ 7, כי הויכוח בין הצדדים בדיוני הועדה בראשותה עוסקים בין השאר בסוגיית אופיין של הסנקציות שיוטלו על מי שלא יגויס. אנשי 'יש עתיד' שבוועדה דורשים סנקציות פליליות. שקד מספרת כי היא יושבת בחדרים סגורים עם נציגי 'יש עתיד' ובראשם עופר שלח ומנסה להגיע למתווה מוסכם אך במידה ולא יגיעו למתווה כזה הרי שתתקיים הצבעה בוועדה והרוב הוא שיקבע איזה הוא המתווה שייקבע בחוק.

שקד נשאלה מדוע יש צורך בעימות מול חבר הכנסת שלח בשעה בה ההסכם הקואליציוני קובע כי יקודם גיוס שוויוני ללא סנקציות פליליות אלא לכל היותר סנקציות כלכליות. לדבריה אמנם קיים הסכם קואליציוני אך עם זאת קיימת גם הצעת החוק הממשלתית הדורשת סנקציות פליליות מתוקף חובת הגיוס בחוק, והיעד בוועדה שבראשותה הוא למצוא את נתיב הביניים בין שני המסלולים הללו.