
תנועת פתח נערכת ליום שלאחר עידן אבו מאזן.
חבר הוועדה המרכזית של פתח, מוחמוד אל-עאלול, מסר כי לאחרונה הוקמה וועדה שתפקידה לבחון את המצב המשפטי על מנת למנות סגן לאבו מאזן הנושא בתואר נשיא מדינת פלסטין, אשר לדבריו לא יהיה בהכרח פעיל פתח.
המצב המשפטי הנוגע למינוי סגן נשיא אינו פשוט, שכן מתחייב לבצע שינוי בחוק הבסיסי המשמשת מעין חוקה כדי להגדיר בחוק את התפקיד החדש. לשינוי החוק הבסיסי נדרש אישור הפרלמנט הנשלט ברוב מוחלט של תנועת חמאס, שאינה מכירה כלל בלגיטימיות שלטונו של אבו מאזן.
בהתייחסו בראיון לעיתון אל-קודס אל-ערבי לסוגיית המו"מ המדיני אמר אל-עאלול, כי הפלסטינים הבהירו לשר החוץ האמריקני, ג'ון קרי, כי הם לא יסכימו להצעה שלא תכלול את ירושלים המזרחית כבירת פלסטין, שתוציא את בקעת הירדן משטח המדינה הפלסטינית, שלא תעניק לפליטים הפלסטינית את זכות השיבה בהתאם להחלטות המוסדות הבינלאומית.
כמו כן אמר עאלול, כי הפלסטינים לא יסכימו להכיר בישראל כמדינה יהודית ולא להצבת ולו חייל ישראלי אחד על אדמת המדינה הפלסטינית.
עאלול ציין, כי הפרשנות לפיה תנועת פתח ויתרה על המאבק המזוין במצע המדיני אינה נכונה. לדבריו, במצע המדיני שאושר בישיבת הוועידה הכללית של תנועת פתח צוין, כי ההתנגדות על כל ביטוייה היא זכות לגיטימית של העמים הנתונים תחת כיבוש, ועל בסיס זה תנועת פתח לא ויתרה על היבט כלשהו של המאבק, ואולם שאלת אופי המאבק תלויה בנסיבות. "כיום אנו נמצאים בשלב שבו ההתנגדות העממית היא האופציה הטובה ביותר, ובכל שלב אנו נבחן מהי צורת המאבק הרצויה", אמר עאלול.