בת מצווה בבקעת הירדן
בת מצווה בבקעת הירדןנחשון פיליפסון

חגיגות בר ובת מצווה הן מאורע חשוב ומשמעותי מאוד ביהדות, ורבים מנסים לערוך אותן בצורה מקורית וערכית.

משפחת יוסוב החליטה לעשות זאת עם הרגליים: בבוקר אחד התאספו כ-50 איש, נציגי מספחת יוסוב, ועלו על אוטובוס מפתח תקווה ליום סיור מרתק בבקעת הירדן שערכה עמותת התיירות "משקפת" בין נופים עוצרי נשימה, אתרים היסטוריים וחקלאות פורחת.

במהלך היום ביקרה משפחת יוסוב בגינות עדן בחוות תבלינים וגבינות, חוות עינות קדם, עינות פצאל, אנדרטת המערה ואנדרטת הבקעה, ערכו תצפיות נוף מרהיבות ושמעו על סיפורי גבורה חשמונאים וביקרו במצפור החדש. משם נסעו לקיבוץ גילגל, מעברות הירדן וסיימו את הסיור במצפה יריחו.

כמו סיור בת המצווה, "משקפת" מציעה מגוון סיורים ייעודיים עבור אירועים משפחתיים כגון ימי הולדת, ימי נישואין, שבתות חתן וכו', כמו גם סיורים לארגונים, וועדי עובדים, קהילות ועוד.

בני כהן, מנכ"ל משקפת ציין כי "הפעילויות שעורכת 'משקפת' טומנות בתוכן כייף וחוויה יחד עם תוכן וערכיות. אני מברך את עדן בהגיעה לגיל מצוות ושמח כי בחרה לחגוג את היום המיוחד שלה בחוויה ארצישראלית ערכית ומשמעותית".