
הדיון בבקשתה של הנהלת הסתדרות מדיצינית הדסה, מפעילת בתי החולים הדסה בירושלים, להקפאת הליכים, הסתיים הערב (שני) בבית המשפט המחוזי בירושלים .
לאחר ששמע את טיעוני הצדדים סגר השופט דוד מינץ את הדיון והודיע כי ימסור את החלטתו בכתב עד מחר.
מההסתדרות נמסר, כי השביתה בבבתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים תימשך גם מחר. בתי החולים יפעלו במתכונת שבת ולא תתקיים בהם שום פעילות מלבד לידות וטיפולים דחופים ומצילי חיים.
כזכור, האחיות ועובדי המנהל והמשק, החלו בעיצומים לאחר שהנהלת הדסה לא עמדה בתשלום מלוא השכר על עבודתם עד ה-9.2.
קרוב ל-1,000 עובדים קיימו היום הפגנה מול הכנסת ועשרות רבות התגודדו והביעו את מחאתם מחוץ לאולם בית המשפט, בשעה שמאחורי הדלתות התקיים הדיון בבקשתה של הדסה. הצעדים הארגוניים שבהם נוקטים העובדים, יימשכו עד אשר ישולם מלוא שכרם.
במקביל לעיצומים בהדסה, מחר) יצטרפו לצעדי המחאה עובדים מכל בתי החולים בארץ, לרבות כלל הסקטורים הרלוונטיים, כאקט להבעת סולידריות עם עובדי הדסה. החל משעה 10:00 בבוקר ובמשך שעתיים, יתקיימו אספות הסברה בכל בתי החולים ברחבי הארץ לאות הזדהות עם זכותם הבסיסית של עובדי הדסה לקבל את מלוא שכרם עבור עבודתם.
