
ביומן ערוץ 7 הבאנו גם היום (ראשון) עוד אחד מאותם סיפורים על חברות המסרבות להעניק שירות ללקוחות מעבר לקו הירוק, אך הפעם נדמה שלסיפור הזה יש סוף טוב.
הסיפור הוא סיפורה של עידית אלבז, תושבת הישוב חמרה שבבקעת הירדן, שביקשה לרכוש כבר לפני שלושה חודשים ביגוד לילדיה לקראת החורף ומכיוון שהיא עובדת במהלך היום כולו ואינה יכולה להתפנות לנסיעה לעיר הגדולה סברה שמצאה את האינטרנט כפלטפורמה נוחה וראויה לרכישה.
אלבז נכנסה לאתר חברת 'קסטרו', הזמינה את הבגדים שרצתה ואפילו קיבלה הודעה המבשרת לה שהזמנתה נקלטה והמוצרים בדרכם אליה וכפי שמבטיחה החברה לשלוח את המוצרים עד לבית הלקוח.
תקוותה של אלבז לקבל את המוצרים עד לביתה נגוזה זמן קצר לאחר ביצוע ההזמנה כאשר הגיעה אליה שיחת טלפון מהחברה ובה הבהירו לה כי המוצרים שהזמינה לא יגיעו אליה כיוון שחברת השליחויות שעובדת עם חברת 'קסטרו' אינה מבצעת שליחויות לאזור בו היא מתגוררת. על מנת לחדד את הדברים הוקרא בפניה סעיף מתקנון אתר החברה ולפיו "ניתן לבצע הזמנה באתר קסטרו לכל אזורי הארץ למעט אזורים הנמצאים מחוץ לשטחי ישראל". בשם סעיף זה הוברר לה כי הסחורה שביקשה לא תגיע אל מעבר לקו הירוק.
אלבז מצידה ניסתה להציע שהמוצרים יועברו אליה בדואר רשום אך המענה היה שדואר אינו אופציה עבור החברה.
אלבז מצידה החליטה שלא לקבל את הדברים כהווייתם ופרסמה את הסיפור בפייסבוק תוך שהיא מביעה תרעומת על התנהלותה של החברה. לדבריה הסיפור צבר תאוצה ותמיכה רבה באינטרנט מאחר ומדובר בתופעה ידועה ומוכרת אצל תושבי הבקעה שאינם זוכים לשירות מצידן של חברות רבות המבטיחות להעניק שירות בכל רחבי הארץ.
התהודה האינטרנטית עשתה ככל הנראה את שלה ואלבז קיבלה הבוקר שיחת טלפון מנציגים של חברת 'קסטרו' ובה הם מביעים את צערם על עוגמת הנפש שנגרמה לה. הדברים הוסברו לה כטעות אנוש שנגרמה כיוון שאתר האינטרנט של החברה חדש וכעת הוא בשלבי תיקון ולימוד ולחברה ולאנשיה אין כל כוונה לפגוע באלבז או באזרח אחר של מדינת ישראל.
עוד הוברר לה כי אנשי החברה מתכוונים להפעיל ערוץ נוסף למסירת הסחורות המוזמנות, ערוץ דואר ישראל, ולא להסתפק רק בחברת השליחויות שהעניקה את השירות עד כה.
יצוין כי את הזמנה אלבז כבר אינה צריכה שכן כבר עברו שלושה חודשים מאז ההזמנה, אך עם זאת אנשי 'קסטרו' הבטיחו שיפצו את בנה במתנה שתישלח אליהם עד ביתם בתמורה לעגמת הנפש שנגרמה גם לו. כעת אלבז ממתינה לתגובה כתובה של חברת 'קסטרו' על מנת שתוכל גם אותה להפיץ בפייסבוק כפי שעשתה עם תלונתה.
כאמור, אין מדובר בפעם ראשונה או בודדה בה זוכה אלבז ליחס מסוג זה. היא מוסיפה ומספרת על ניסיון העבר שלה ושל שכניה לישוב ולישובים סמוכים עם חברות לממכר מוצרי חשמל המסרבות להעניק שירותי הובלה לבקעת הירדן על אף ההבטחה להעניק שירות כזה בכל רחבי הארץ.
