יומיים לאחר תחקיר ישיבות ההסדר בתוכנית "המקור" בערוץ 10, בישיבת איתמר מציגים נתוני גיוס מרשימים ליחידות מובחרות ואחוזי קצונה גבוהים.

התחקיר הציג תמונה לפיה תלמידי ההסדר שאינם משרתים שלוש שנים בצה"ל, לכאורה אינם לומדים תורה באופן רציני ויסודי.

בישיבת איתמר, אשר פועלת כישיבה גבוהה וקיים בה גם מסלול הסדר,החליטו להציג את ההישגים המרשימים של בוגרי הישיבה בצה"ל: כיום משרתים בצה"ל 150 חיילים בוגרי הישיבה, 98 אחוזים מהם בתפקידה לחימה, 34 מהבוגרים משרתים כקצינים. הישיבה הצעירה יחסית קיימת מזה 13 שנה ובעל הדרגה הגבוהה ביותר עד כה מבין בוגרי הישיבה המשרתים בשירות סדיר הוא רב-סרן.

רוב גדול של בוגרי ישיבת איתמר יוצא לקורסים פיקודיים בצה"ל ובישיבה שמחים לספר כי בכל טקס סיום של קורס קציני יבשה או קורס מ"כים, עומדים כמה וכמה בוגרים של הישיבה על מגרש המסדרים. כך למשל, את קורס קציני היבשה האחרון סיימו חמישה בוגרים של הישיבה בחיל הרגלים, בסיירות ובחיל השריון. 

תשעה מבוגרי הישיבה משרתים כיום בסיירת מטכ"ל, ארבעה מהם כקצינים ושבעה בוגרים משרתים בשלדג, שניים מהם כקצינים. שלושה בוגרים משרתים כטייסים בחיל האוויר, בוגר נוסף צפוי לסיים בקרוב קורס טיס, שני בוגרים נוספים נמצאים בשלבים ראשוניים של הקורס ובוגר נוסף של הישיבה צפוי להתמנות בקרוב למפקד שייטת ספינות קרב בחיל הים. 

הרב תא"ל במיל' אביחי רונצקי, ראש ישיבת איתמר התייחס היום לנתונים המרשימים של בוגרי הישיבה בצה"ל ואמר "החינוך בישיבה הוא חינוך למצוינות ונתינה, דבר הבא לידי ביטוי בלימוד תורה ושקידה גדולה מאוד, וגם בהצטיינות בצבא ביחידות הכי קרביות. יש לנו בוגרים רבים שמקיימים את מצוות יישוב הארץ, חיים ומקימים יישובים בנגב, בערבה ובבקעה. זהו חינוך לנתינה למדינה שלנו, כל אחד לפי יכולתו וכך גם בשירות הצבאי".